Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ani Harebeleri Tanıtımsızlığın Yalnızlığını Yaşıyor

Kars’ın ve Türkiye’nin önemli tarihi eserleri arasında yeralan Ani Harebeleri, tanıtımsızlık sebebiyle çok az ziyaretçi tarafından geziliyor.

Zaman
3 Ani Harebeleri Tanıtımsızlığın Yalnızlığını Yaşıyor

b>Kars’ın ve Türkiye’nin önemli tarihi eserleri arasında yeralan Ani Harebeleri, tanıtımsızlık sebebiyle çok az ziyaretçi tarafından geziliyor.

2002 yılında 18 bin 745 turistin ziyaret ettiği Ani Harabeleri’ni 2003 yılında 4 bin 753’ü yabancı, 9 bin 517’si yerli turist olmak üzere 14 bin 270 turist gezdi.

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Kenan Bekis, bu durumu yeterli tanıtım yapılamamasına bağlıyor. “Kars doğunun tarihi eserler açısından zengin illeri arasındadır. Ani Harabeleri Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biridir.” diyen Kenan Bekis, “Biz Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak özellikle Ani üzerinde çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Valimizin de desteğiyle Ani Harabeleri’ni internette tanıtacağız. Şu anda her şeyi tamam. Birkaç hafta içerisinde açarız. Bunun yanı sıra Ani’yi broşür ve kartpostallarla da tanıtacağız. Her geçen yıl gelen turist sayısı artıyor ama yine de tanıtımın az olduğundan dolayı hak ettiği turist gelmiyor. Böyle bir mekân batıda olsaydı, yani tanıtımın bol olduğu yerlerde olsaydı bugünkü gelen turist sayısının en az üç katına ulaşılırdı.” dedi.

Bu sene askeri alan dışına çıkarılan Ani Harabeleri’ne gitmek için askeriyeden izin almaya gerek kalmadığına dikkat çeken Kültür ve Turizm Müdürü Kenan Bekis, şu bilgileri verdi: “Önceden Ani Harabeleri’ne girebilmek için iki-üç yerden izin alınıyordu. Bu sene bu bürokrasiyi kaldırdık, herkes rahatça gidebilir. Bu günlerde turistlerimiz gelmeye başladı. Gördüğüm kadarıyla geçen senelere oranla daha çok turist geliyor.”

Kars’ta sadece Ani değil başka birçok doğa harikası daha bulunduğunu belirten Bekis, en kısa zamanda Susuz Şelalesi’ni de turistik bir mekân haline getireceklerini ve Susuz’a bir karaca çiftliği kuracaklarını açıkladı. Ani Harabeleri’nde surlar, Menuçehr Camisi, Selçuk Sarayı, Nakışlı Müzesi (Tigran Honentz Kilisesi), Keseli Müzesi (Kurtarıcı Kilisesi), Abugamberts Müzesi (Krikor Abugamberts Kilisesi) ve Meryem Ana Müzesi (Meryem Ana Katedrali) gibi önemli tarihi yapılar bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ani-harebeleri-tanitimsizligin-yalnizligini-yasiyor_12814.html

Read Comment Section
3 Yorum Yorum Yaz
  • merhaba ben aniliyim diyen canlar, ani harebeleri tarihiyle türklüğün ve türk milletinin gurur kaynağı olmuştur. ne yazık ki bugün orası kaderine terk edilmiştir.devletten önce ani halkının aniya sahip çıkması lazım. muhtarlığın şölen havasında aniyi ülkeye tanıtma adına festival düzenlemesi gerekir.dışarda olan halkımızın bu sosyal aktiviteye iştirak etmesi gerekir. ani ekibiyle türküsüyle adeta kültür harmanıdır.ani aynı zamanda her yönüyle kültür deryasıdır. henüz vakit geçmiş değil can dostlar gelin el ele verelim biz dostlar bişeyler yapalım.selamlar sevgiler YANITLA
  • karsın ani köyü çok güzel bir yer, ama yönetecek ve iş imkanı sağlıyacak bir yönetici olmadı ve bu yüzen güzelim turistik memleketimizi terk ettik. YANITLA
  • ben karsın ani koyunde dogdum ve 18 yaşına kadar orada kaldım. ani'yi internetten takip ediyorum, orayı kars valiliğimiz ve kultur ve turizm mudurlugu iyi tanıtamıyor. bilinmesi gereken cok yerler var, daha iyi bir tanıtım gerekmektedir YANITLA
3 yorumdan 3 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!