Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Anadolu'nun 'Su Mühendisliği Harikaları' Bu Kitapta

WILO Türkiye için gazeteci ve popüler bilim yazarı İrfan Unutmaz tarafından hazırlanan 'Su Mühendisliği Harikaları' kitabı, Ritz-Carlton İstanbul Süzer Plaza’da düzenlenen toplantı ve kokteylle tanıtıldı. WILO’nun Türkiye’deki 20. yılı projeleri kapsamında çalışmalarını başlattığı kitap, uzun ve titiz bir hazırlık döneminin ardından tamamlandı.

yapi.com.tr
  • Anadolu'nun 'Su Mühendisliği Harikaları' Bu Kitapta
  • Anadolu'nun 'Su Mühendisliği Harikaları' Bu Kitapta
  • Aspendos Su Kemerleri
  • Amasya Ferhat Su Kanalı
  • Ercüment Yalçın ve İrfan Unutmaz

Gazeteci, popüler bilim yazarı İrfan Unutmaz tarafından hazırlanan kitapta, Anadolu medeniyetlerinin suyu yerleşim bölgelerine taşımak için yarattığı çözümler incelenirken, Türkiye’de antik çağlardan günümüze gelen çok sayıdaki su mühendisliği anıtından seçmeler yapıldı. İrfan Unutmaz, İstanbul’dan Van’a, Mersin’den Çorum’a, Kuşadası’ndan Sinop’a 4 ay süren 14 bin kilometrelik bir su yolculuğu yaptı. 21 anıtın incelediği kitap, toplam 289 sayfadan oluşuyor.

WILO olarak Türkiye'de su kaynaklarının verimli kullanılması gerektiğine dikkat çekmeyi hedeflediklerini vurgulayan WILO Türkiye Genel Müdürü Ercüment Yalçın, Türkiye'nin eski çağlardan beri suyu en iyi kullanan ülkelerden biri ve başarılı su mühendisliği uygulamalarıyla dünyada güzel sanatlardan bilime köprü kurabilen ilk bölge olduğuna dikkat çekti. Pompa sistemlerinin su sirkülasyonu sürecinin kalbi olduğunun, ancak firma olarak öncelikle suyu bugünden geleceğe taşıyabilmek için çalıştıklarının altını çizen Yalçın, sözlerine şöyle devam etti:

"Dünyanın kaynakları her geçen gün azalırken, enerji tasarrufunda maksimum seviyelere çıkan ürünler geliştirerek, sürdürülebilir geleceğe katkıda bulunuyoruz. Doğayı, insanı önemseyen ürünlerimiz ve hizmet anlayışımızla Türkiye’de sektörümüzde pazar lideri konumundayız. Ve lider bir marka olarak, hayata değer katacak projelere destek olma sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Türkiye’deki 20. yılımızı taçlandıracak bir proje olarak kurguladığımız bu kitap, bizlere bambaşka bir deneyim ve heyecan yaşattı. Kitaptaki her bir anıtın etkileyici hikâyesi sayesinde, bu ülkenin insanları olarak ne kadar değerli bir mirasa sahip olduğumuzu tekrar hatırladık. Türkiye’nin benzersiz tarihine 'su mühendisliği' penceresinden bu değerli eseri dünya literatürüne armağan etmekten dolayı gurur duyuyoruz”.

Kitap hazırlanırken kaynaklarda olmayan üç su kemeri keşfedildi

'Su Mühendisliği Harikaları' kitabının içeriğini bir sunum eşliğinde paylaşan İrfan Unutmaz da, tanıtım akşamında bir konuşma yaptı. Kitabın kendisi için gurur verici bir çalışma olduğunu belirten Unutmaz, görüşlerini şöyle ifade etti:

“Türkiye su mühendisliği anıtları açısından adeta bir açık hava müzesi gibi. Bu anıtların sayısı, en rahat bir tahminle bile yüzleri bulacağından, kitabı 20+1 konuyla sınırlandırdık. Böylesi geniş kapsamlı bir çalışmanın ilk kez yerinde ve büyük ölçüde adım adım izleyerek yapılmış olması çok önemli. Bu nedenle esere bilgi belge boyutu kadar, Evliya Çelebi, Marko Polo ya da İbni Batuta’nın gezi serüvenlerini az da olsa çağrıştıran bir çalışma olarak da bakılmasından yanayım. Çünkü tüm çalışma yaklaşık 4 ay gibi bir sürede ve 14 bin kilometre gibi baş döndürücü uzunlukta bir yol alınarak tamamlanabildi. Öyle ki, bazı konuları bitirebilmek için aynı bölgeye üç defa bile gittiğim oldu. Ayrıca yürüyerek yaptığım onlarca kilometreyi hiç saymıyorum. Yaptığım araştırmalar sırasında, Sinop’un Boyabat ilçesinde kaynaklarda olmayan üç su kemeri keşfettim. Bu üç kemer, kitabın başında yer alıyor”.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/anadolunun-su-muhendisligi-harikalari-bu-kitapta_106681.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!