Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AB Komisyonu'ndan VitrA Karo'ya 'Ecolabel' Sertifikası

AB Komisyonu, VitrA Karo Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ni, sektörün en prestijli ödülü olan Avrupa Çevre-Dostu 'Ecolabel' sertifikasıyla ödüllendirdi. Türkiye'nin Dublin Büyükelçiliği'nde dün düzenlenen törende, Büyükelçilik Maslahatgüzarı Yusuf Turan Çetiner ve İrlanda Ulusal Standartlar Enstitüsü İşletmeler ve Sertifikalandırmalar Direktörü F

yapi.com.tr / AA
AB Komisyonu'ndan VitrA Karo'ya 'Ecolabel' Sertifikası

AB Komisyonu, VitrA Karo Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ni, sektörün en prestijli ödülü olan Avrupa Çevre-Dostu 'Ecolabel' sertifikasıyla ödüllendirdi. Türkiye'nin Dublin Büyükelçiliği'nde dün düzenlenen törende, Büyükelçilik Maslahatgüzarı Yusuf Turan Çetiner ve İrlanda Ulusal Standartlar Enstitüsü İşletmeler ve Sertifikalandırmalar Direktörü Fergal O'Byrne, VitrA İrlanda Genel Müdürü Robert Hickson'a 'Ecolabel' sertifikasını birlikte verdiler. Törende Büyükelçilik Dış Ticaret Müşaviri Nejla Tuğrul da bulundu.
   
VitrA İrlanda Genel Müdürü Robert Hickson, böyle bir ödüle layık görülen ilk Türk firması olduklarını vurgulayarak, 'Ecolabel' sertifikasının, VitrA Karo'nun uluslararası düzeyde kabul görmüş en yüksek çevre standartlarını yerine getirdiğinin tescili olduğunu söyledi. ''Ecolabel, bu sektörde alınabilecek en büyük ödüldür'' diyen Hickson, bu serfika sayesinde VitrA Karo ürünlerinin tanıtımında 'Blue Flower' (Mavi Çiçek) logosunun kullanılabileceğini belirtti. Hickson, mimarlara ve müşterilere 'Ecolabel' kriterlerinin yerine getirilmiş olduğunu gösteren bu logonun büyük saygınlık taşıdığını, bunun, ulaşılan üretim kalitesinin bir göstergesi söyledi.
    
Robert Hickson, VitrA İrlanda olarak iki yıl önce başlattıkları 'Ecolabel' projesinde Türkiye'deki meslektaşlarıyla birlikte çalıştıklarını belirtti. 'Ecolabel' kriterlerinin, üretimin tüm aşamalarını kapsadığına işaret eden Hickson, hammaddelerin çevreyle uyumlu olup olmadığından, fabrika standartlarının çevre korumasına katkıda bulunup bulunmadığına kadar, birçok konuda ayrıntılı çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

VitrA İrlanda
   
VitrA İrlanda, 1999'da İrlanda'nın Arklow kentindeki karo üretim tesisiyle faaliyete geçti ve 2010 yılına kadar üretimini sürdürdü. İrlanda'daki ekonomik kriz nedeniyle, 2010'da üretim faaliyetlerini Avrupa'daki diğer tesislere aktaran VitrA İrlanda, Arklow'daki lojistik ve tedarik merkezinden İrlanda ve İngiltere'ye yönelik satış ve pazarlama faaliyetlerini sürdürüyor.

ETİKETLER: yeşil firma kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/ab-komisyonundan-vitra-karoya-ecolabel-sertifikasi_88295.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!