Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlığın Ses ve Işık Hali

NOHLab ve Buşra Tunç tarafından, Pelin Derviş'in danışmanlığında tasarlanan "Mimarlığın Ses ve Işık Hali" adlı etkileşimli mekansal deneyim sergisi, 2–13 Kasım tarihlerinde MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi, Tek Kubbe Salonu’nda izlenebilir.

yapi.com.tr

Sergiler

Mimarlığın Ses ve Işık Hali
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 2 Kasım 2016
BİTİŞ TARİHİ: 13 Kasım 2016
YER: MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi, Tek Kubbe Salonu
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

HAS Mimarlık tarafından, 3. İstanbul Tasarım Bienali "Yaratıcı Mahalleler" programı kapsamında

DİĞER BİLGİLER:

A: Boğazkesen Caddesi, Defterdar Yokuşu No:2 Tophane, Beyoğlu / İstanbul

+ Ajandama Ekle

HAS Mimarlık projelerinden bir seçki, mekânsal tasarım ve dijital teknolojilerin bütünleşeceği çarpıcı bir sergilemeyle, 2–13 Kasım 2016 tarihleri arasında izleyici karşısına çıkıyor.

3. İstanbul Tasarım Bienali kapsamındaki “Yaratıcı Mahalleler” programında yer alan "Mimarlığın Ses ve Işık Hali" adlı mimarlık ve medya sanatları etkileşimli mekansal deneyim sergisi, MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi, Tek Kubbe Salonu'nun mistik ortamında bir geçmiş-gelecek sentezi oluşturuyor.

Tek Kubbe Salonu'nu odak noktası olarak ele alan kurgu, çağdaş yorumlarla, eskiden yeniye, bütünden-parçaya, simetriden-asimetriye, gerçekten-sanala, dengeden-dengesizlik haline dönüşümlerle izleyiciyi içine çekerek, mimari açıdan alışılmadık bir mekânsal deneyim yaşatıyor. Bir yandan salonun mekân ve akustik özellikleri vurgulanırken, diğer yandan izleyicinin de kurgunun içine çekilmesiyle, zaman ve mekân kavramları iç içe geçişiyor. Görsel-işitsel sunum, hem HAS Mimarlık yapıtlarını hem de gösteri mekânının atmosferini, mekânsal bütünleşme içinde yeniden kurguluyor.

Sergi Künyesi:
Danışman: Pelin Derviş
Mekan ve İçerik Tasarımı: Nohlab (Candaş Şişman, Deniz Kader), Buşra Tunç

Biyografiler:

PELİN DERVİŞ
Mimar; bağımsız editör ve küratör. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olduktan sonra yüksek lisans öğrenimini aynı üniversitenin Mimarlık Tarihi Bölümü’nde tamamladı. Son 12 yılda mesleğinin kültürel üretim boyutuna odaklandı. Türkiye’deki modern mimarlık üretiminin belgelenmesi ve İstanbul odaklı güncel kentsel konular özel ilgi alanlarıdır.

BUŞRA TUNÇ
Mimarlık, sanat, tasarım alanlarında algı ve deneyim odaklı işler üreten Buşra Tunç, üniversitede mimarlık ve sinema eğitimi aldı. Eğitiminin bir yılını sinema ve ses eğitimi almak üzere Fransa’da geçirdi.

Çalışmalarında temel motivasyonunu mekanın kendisinden alan Tunç, mekansal müdahaleler, ışık, ses ve malzeme kullanarak hafıza, zaman ve mekan kavramları üzerine izleyiciyi içine alan atmosferler inşa ediyor. Sanatçı şu ana dek ulusal ve uluslarası mimarlık ofislerinde çalışmış, çeşitli sergilerde yer almıştır.

NOHLAB [CANDAŞ ŞİŞMAN, DENİZ KADER]
İstanbul merkezli çok yönlü stüdyo. 2011 yılında Candaş Şisman ve Deniz Kader tarafından kurulan NOHab, ticari ve sanatsal projeler için sanat yönetimi, hareketli grafik tasarımı, görsel işitsel performans ve deneyim tasarımı yapmaktadır.

Nerdworking ile birlikte İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında Haydarpaşa Garı’nda ‘Yekpare’ isimli projection mapping performansını gerçekleştirmiş, 2013 yılında Moskova’da Scriabin Müzesi için ses ve görsel etkileşimli kalıcı entalasyon projesini yapmıştır. Aynı yıl "Prix ARS Electronica Computer Animation/Film/VFX" mansiyon ödülünü almıştır. NOHab ayrıca; Chanel, Pink Floyd, Target, Land Rover gibi çeşitli uluslararası marka ve oluşumlar için sanatsal projeler geliştirmiştir.

HAS MİMARLIK
Çeşitli büyük binaların mimari proje çalışmasının yanı sıra, özellikle büro ve banka binaları için sayısız içmimarlık proje ve uygulaması gerçekleşen HAS Mimarlık, 1990 yılında, Yapı dalında, Mimarlar Odası Ulusal Mimarlık Ödülü’nü kazanmıştır.

Ofisin Gebze’de gerçekleştirdiği Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi, Urban Land Institute (ULI) tarafından açılan “2006 ULI Mükemmellik Ödülleri” yarışmasında finalist olmuştur. Aegean Hills projesi, 2007 CNBC Uluslararası Gayrimenkul Ödülü ile Homes Overseas Ödülü altın madalyasına layık bulunmuştur. Ekoyapı projesi ile World Architecture Community 2008 Ödülü’nü kazanarak, Türkiye’de bu ödülü alan ilk mimarlık firması olmuştur.

HAS Mimarlık, dünyaca ünlü uluslararası mimarlık firmaları olan Skidmore, Owings and Merrill (SOM) ile 1993 yılında, Rees Associates ile 1999 yılında, NBBJ ile 2003 yılında, Pei Cobb Freed & Partners ile 2006 yılında, Llewelyn Davies Yeang ile 2007 yılında, RMJM ile 2009 yılında başarılı iş ortaklıkları kurmuştur.

Ofis, gerek yatırım gerekse işlevler açısından üst düzeyde deneyim gerektiren İzmir Büyük Efes Oteli, Hyatt Regency Dushanbe, Cezayir El Aurassi Oteli projeleri ile Anadolu Sağlık Merkezi gibi çeşitli büyük hastane, otel ve ofis binalarının da mimari proje çalışmalarını gerçekleştirmiştir. Son dönemde, İstanbul Levent’te 168 metre yüksekliğindeki Soyak Kristal Kule binasını Pei, Cobb, Freed&Partners ile birlikte tamamlamış; ayrıca Basra’da 120 yataklı bir hastanenin ve Gebze’de Anadolu Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin projelerini hazırlamıştır.

HAS Mimarlık'ın güncel çalışmaları arasında, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Bilim ve Teknoloji Kompleksi, ING Bank Kahramanmaraş IT&Operasyon Binası ile Şişli Kentsel Dönüşüm projeleri yer almaktadır.

Türkiye’nin BREEAM yeşil bina değerlendiricisi ilk mimarlık firması ve Kanıta Dayalı Tasarım Akreditasyon ve Sertifikası (EDAC) olan ilk ve tek firmasıdır.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/mimarligin-ses-ve-isik-hali-_151576.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!