Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Han ile Bir Dolanıklılık Hali: Tasarım Stüdyosu Deneyi Olarak Sergi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü tasarım stüdyosunun Kurşunlu Han ve Ali Paşa Han üzerine dolanıklılık halinin çıktısı 29 Haziran - 12 Temmuz 2024 tarihleri arasında Arthan Galeri’de görülebilir.

yapi.com.tr

Sergiler

Han ile Bir Dolanıklılık Hali: Tasarım Stüdyosu Deneyi Olarak Sergi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 29 Haziran 2024 18:00
BİTİŞ TARİHİ: 12 Temmuz 2024
YER: Arthan Galeri, Kurşunlu Han
DÜZENLEYEN:

Arthan Galeri, İstanbul Bilgi Üniversitesi

DİĞER BİLGİLER:

A. Arap Cami, Kurşunlu Han, Kürekçiler Kapısı Sk. No:47/7, 34421 Beyoğlu/İstanbul

+ Ajandama Ekle

Han ile Bir Dolanıklılık Hali: Tasarım Stüdyosu Deneyi Olarak Sergisiİstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü tasarım stüdyosu çıktısı olarak yürütücüleri İdil Karababa, Bilge Bal, Abdullah Mallah ve Asya Yazar, Betül Özkahraman, Çağla Türkkan, Derin Akça, Ekrem Engin, Ela Oran, Elham Moussa Said Arkik, Elika Valanejad, Furkan Ayyıldız, Gizem Sarı, Hania Mustafa, Helia Khosroabadi, Jana Salem, Merve Tığlı, Pantea Janatian, Sude Çobanoğlu, Sudem Karahasan, Tutku Bülbül, Yağmur Maya Salatacı iş birlikleriyle 29 Haziran günü Arthan Galeri'de açılıyor.

Serginin tanıtım metni:

"Han kentin karmakarışık dokusuna ait. Taş ve tuğla duvarları, kemerleri patinasıyla yüzyılların izlerini mekana taşıyor. Huzur ve dağınıklıklığın bir arada var olduğu yaratıcılığı, ilgiyi, soruları, merakı ve deneyselliği uyandıran bir çeşit sığınak. Türlü türlü hikayeyi birbiriyle diyalog içinde ritimlerle titreştirmeyi, birleştirmeyi ve bir topluluk var etme potansiyelini barındırıyor.   

Bahar döneminde, İç Mimarlık Stüdyosu, Miras ve Eleştirel Pratikler grubu olarak Kurşunlu Han ve Ali Paşa Han ile bir dolanıklılık hali yaşadık. Eski olana yeniyi ekleme meselesini ele alırken varolanı temsil etmeyi araç olarak kullanarak mekansal arabuluculuk teknikleri geliştirdik. Var olan saklı anıları ve potansiyelleri ortaya çıkarmak ve elle tutulabilir ve hissedilebilenle hemhal olmak için tertemiz çizdik, eskiz yaptık, çizdiklerimizi kirlettik ve türlü türlü maketler inşa ettik. Bu aracılar sayesinde Han’daki mekan, tektonik ve program arasındaki diyaloglar açığa çıktı. 

29 Haziran - 12 Temmuz 2024 tarihleri arasında Arthan Galeri’de (Kurşunlu Han, Karaköy) sizi ‘neşeli bir militanlığa’, Han ile dolanmaya, dayanışmaya ve deneyimlemeye davet ediyoruz. Yavaşlayıp, yakınlaşıp, bulaşacağız; belirenin farkına varıp sorular soracağız ve eleştirinin sınırlarında yeni karşılaşmalara izin vereceğiz. Bunu yaparken geleneksel terbiyenin ve radikal mükemmellik arayışının dışına çıkacağız ve muğlaklığı icra ederken barışçıl bir tartışma ve yapma süreci tarifleyeceğiz.

Aslıhan Demirtaş, Asli Kıyak İngin ve Simge Göksoy’a, Onur Kutluoğlu’na; Doğan Ergen ve Serkan Uzel’e; Kurşunlu Han’ın tüm zanaatkarlarına ve sakinlerine ve Özlem Yalım’a içten teşekkürlerimizle".

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü
IND 202, İç Mimarlık Stüdyosu II Bahar 2024

*

- Montgomery, N. & bergman, c. (2017). Joyful Militancy: Building Thriving Resistance in Toxic Times. Chico, Oakland, Edinburgh, Baltimore: AK Press.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/han-ile-bir-dolaniklilik-hali-tasarim-studyosu-deneyi-olarak-sergi-_205265.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!