Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Gün O Gün mü, Bugün mü?

12 Eylül'e Bir de Bu Pencereden Bakın

"Geriye Bakmak"

yapi.com.tr

Sergiler

12 Eylül'e Bir de Bu Pencereden Bakın Neşet Günal / Korkuluk V
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 8 Eylül 2006
BİTİŞ TARİHİ: 30 Eylül 2006
YER: Karşı Sanat Çalışmaları, İstiklal Cad. Elhamra Han. No: 258 Kat: 2, Beyoğlu, İstanbul
DÜZENLEYEN: 78'liler Araştırma ve Dayanışma Derneği - Karşı Sanat Çalışmaları
DİĞER BİLGİLER: Ayşe Çetinkaya Taner T: (0212) 245 15 08 F: (0212) 245 37 00 E: ayse@karsi.com karsi@karsi.com Celalettin Can E: 78lilergirisimi@gmail.com Sergi, Pazar hariç 11:00 - 19:30 saatleri arasında görülebilir.
+ Ajandama Ekle

78'liler Araştırma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen "12 Eylül'ün 26. Yıldönümü Etkinlikleri"nin bir parçası olarak hazırlanan "Geriye Bakmak" sergisi, 12 Eylül eksenli bir dönemi plastik sanatlar açısından değerlendiriyor.

Sergi ile ilgili Karşı Sanat Çalışmaları'nın açıklaması şöyle:

12 Eylül 1980 darbesinin yarattığı travmanın izleri hala üzerimizde. Sanat ortamının ne şekilde etkilendiğini değerlendirmek şimdi daha olanaklı. 1970'lerden başlayan küreselleşme, neoliberalizm ve yeni-sömürgecilik dünyada yükselirken, Türkiye'nin de sürece nasıl çekildiği bütün sosyal çalkantıları ile birlikte gözlemlenebilir.

Dayatılan yaptırımların, toplumun her kesiminden direnişle karşılanması, sanat ortamımızda 60 ve 70 kuşağının sanatsal reflekslerinde izlenebilir. Günün trajik devinimi sanatçıyı sokağa ve güncel olana ilişkin duyarlı kılarken, bu yaklaşımın 12 Eylül Müdahalesi ile fiili olarak nasıl değiştirildiğini izlemek mümkün.

Tomur Atagök / Dünden Bugüne

Serbest piyasa ve tüketim ekonomisi ile sanat ortamı, devletten, bankacılık ve "özel sektör" yönetimine doğru evrilirken, sanatçı özne de değişmiştir. Politik dilin minör alana çekildiği, boşluğu bireyselleşmenin doldurduğu gözlemlenirken, cinsellik, beden, pentür sorunu, figür-soyut tartışmaları, değişen malzeme ve teknolojinin sanata girişi süreci hızlandırmıştır.

Pop-art, kavramsal sanat, dışavurum, yeni figür, enstelasyon, postmodern sanat 70'li yıllar dilini gölgelemiş, gerçeklik, hakikat çerçevesinde trajik olanın dışlanmasını, bir tür akıl üzerinden dayatırken, medyalaşma ve oyunlaştırma eğilimlerini öne çıkartmıştır.

Nur Koçak / Doğal Harikalar ya da Fetiş Nesneler
Uluslararası kültür politikaları ile bütünleşen bu yeni eğilimler, bieanale ve küratörlük sistemine doğru evrilerek bugünlerin sanatını belirlemiştir. Sergide farklı grup başlıkları altında tüm sürecin dinamik karakterlerini izlemek mümkün.

Katılan Sanatçılar
Ahmet Umur Deniz, Alp Tamer Ulukılıç, Arslan Eroğlu, Arzu Başaran, Asım İşler, Aydın Ayan, Aziz Öz, Bedri Baykam, Caner Karavit, Cihat Aral, Esat Tekand, Fatma Tülin, Feyyaz Yaman, Gülsün Karamustafa, İbrahim Çiftçioğlu, İpek Düben, Kasım Koçak, Kemal İskender, Komet, Mevlüt Akyıldız, Mustafa Özel, Nedret Sekban, Neşe Erdok, Neşet Günal, Nur Koçak, Ömer Uluç, Serhat Kiraz, Sevim Onursal, Tomur Atagök, Zehra Aral.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/12-eylule-bir-de-bu-pencereden-bakin_48317.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!