Hermann Huber'in "Kahire’nin Zabaleen’i" isimli sergisi, Fotografevi Koç Allianz Galerisi`nde görülebilir. Kahire’nin Zabaleen toplumları, çoğunlukla kabile içinde evlilik yapan ve genel Müslüman toplum bağlamında Kıpti olan, kalıtsal bir çöp toplayıcı grubu.
Zabaleen kelimesi, Balkanlardaki Çingenelerin uğraşlarıyla ilişkilendirilmiş terimler gibi, hem ekonomik hem de toplumsal bir unvan olarak birçok şekilde bir kimlik tanımlıyor ve Arapçada çöp toplayıcılar için kullanılan terimden geliyor. Dünyadaki bütün toplumların kenarlarında yer alan dışlanmış tüm gruplar gibi, meslekleriyle, inançlarıyla ve toplumsal duruşlarıyla yaygın Mısır toplumuna diğer vatandaşlarla eşit seviyede katılımdan kısıtlanmışlar.
25 bin ila 27 bin nüfusundaki topluluk, otuz yılı biraz aşkın bir süredir işgal ettikleri, doğu otoyolu ve Muqattam tepeleri arasındaki ince bir kara parçasına sıkıştırılmış. Muqattam uçurumlarının alt kısımlarındaki yerleri ve onları fiziksel olarak şehir hayatına katılımdan ayıran büyük otoyol, aynı zamanda bu ayrımın bir göstergesi. Hayatları 22 milyondan fazla nüfuslu Kahire metropolünün atıklarını toplamak olan günlük vazife ile sınırlanmış durumda.
Yıllar içerisinde Zabaleenler tartışmalı olarak dünyanın en verimli ve sürdürülebilir kaynak-gerialım ve atık-geri dönüşüm sistemlerini yaratmışlardır. Topluluk, Kahirelilerce üretilen günlük 6000 ton atığın yüzde 80’ini yeniden işleyip kullanılabilir hale getiriyor. Fakat toplum, çevre ve geçim arasındaki bu karmaşık ilişkinin devamı, çöp toplayıcılarının en önemli ekonomik varlıkları atık çöpe erişimlerini ortadan kaldırmak suretiyle devamlılığını tehdit eden yoğun-teknolojili çokuluslu şirketlerle yapılan antlaşmalarla, katı atık servislerinin resmi olarak özelleştirilmesi sebebiyle tehlikeye atılıyor (Fahmi2005). Bu durum, Zabaleen’i ve onların atık tasnifi, geri alım, ticaret ve geri dönüşüm aktivitelerini şehrin daha da dışına, çöle doğru taşınmasını içeren resmi politikayla şiddetlendiriliyor.