Yine Öğrenci Yurdunda Asansör Kazası



Son 10 gün içerisinde KYK yurtlarında yaşanan asansör kazalarına bir yenisi daha eklendi. Rize’de Merkez Fener Mahallesinde bulunan Ayder KYK kız öğrenci yurdunda meydana gelen olayda iddialara göre, içinde bir öğrencinin bulunduğu asansör sekizinci kattan kayarak beşinci kata indi.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; yurda itfaiye ve ambulans sevk edilirken panikleyen öğrenciler bahçeye çıktı. Asansörde kalan öğrenci ise hastaneye kaldırıldı. Öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Son günlerde yaşanan asansör kazalarına tepki gösteren öğrenciler slogan atarak eylem yaptı. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi yetkilileri yurda gelerek öğrencilerle konuşup sakinleştirmeye çalıştı. Vali Baydaş, sorunlu kişilerin görevlerine son verileceğini açıkladı. Öğrenciler vali ve rektöre de tepki göstererek, “Susma! Sustukça sıra sana gelecek.” diye bağırdı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Soruşturma başlatıldı
Öte yandan asansör kazasına ilişkin idari soruşturma başlatıldığı bildirildi. Rize Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada “Vali Baydaş, yaptığı inceleme ve görüşmeler sonucunda konuyla ilgili olarak idari soruşturma başlatıldığını, Ayder Yurdu ve ilimizdeki tüm yurtların asansör, yemekhane ve diğer problemleri ile bizzat ilgileneceğini ve yaşanan bu olayla ilgili varsa sorumluların görevden el çektirileceğini ifade ermiştir. Konu tüm yönleri ile Valiliğimizce hassasiyetle takip edilmektedir.” denildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.