Yılda İki Proje Planında Rota Maslak ve Beylikdüzü Oldu



Beş yılda iki proje geliştiren Önay Grup, 2011 ve daha sonraki yıllara dair hedefini, her yıl iki proje geliştirmek şeklinde belirledi. Şirket, bu hedef doğrultusunda Beylikdüzü ve Maslak’a odaklanmış durumda. Şu anda Beylikdüzü’ndeki 15 kat üzerine yükselen 373 konutluk Önay Garden Residence’de 2011’de final yapmaya hazırlanan firma, 600 konutluk bir proje geliştirmek için yine aynı lokasyonda araştırmalarını sürdürüyor. Şirketin hedef noktalarından biri olan Maslak’ta ise arazi arayışları devam ediyor.

Yıl sonunda satış var

Beylikdüzü ve Maslak hedeflerine dikkat çeken Önay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, söz konusu lokasyonlarda iki yeni projeye hazırlandıklarını belirterek, böylece yılda iki projeye başlama hedefi doğrultusunda ilk adımı atacaklarını kaydetti. Akdaş, şöyle konuştu:

“Beylikdüzü için planladığımız proje, iki etaptan oluşacak. Toplam 600 daire yer alacak. İlk etapta yaklaşık 200 dairelik bir konut projesi, ikinci etapta ise rezidansların yer aldığı bir proje olacak. 40 milyon dolarlık yatırım yapacağımız bu projeyi yıl sonuna doğru satışa çıkaracağız.”

Faiz uygun 2008 rakamı yakalanır

İnşaat sektörünün 2011 yılında yaklaşık yüzde ile 20 arasında bir büyüme gerçekleştireceğini öngören Yunus Akdaş, böylece sektörün, 2008 yılındaki performansını yakalayabileceğini kaydetti. Akdaş, bu durumun en önemli nedeni olarak, konut kredilerinde faiz oranlarının uygun olmasını gösterdi.

Misafir odasından yine vazgeçmeyecek

Diğer yandan Beylikdüzü’ndeki bu projede son çalışmalarında olduğu gibi ‘misafir odası’ konseptini harekete geçireceklerini vurgulayan Yunus Akdaş, “Misafir odası konseptimiz, her blokta dairelerden ayrı olarak, içinde mutfağı, banyosu olan daha küçük daireler üzerine kurulacak” diye konuştu.

Beylikdüzü için yeni teklifler de aldıklarına dikkat çeken Akdaş, AVM ve rezidans konseptinin bir arada işleneceği yeni projelerinin gündeme geleceğini belirterek,  “Bu yönde pek çok teklifler alıyoruz” dedi.

Akdaş, Önay Grup’u ortaklık kültürünün Türkiye’deki en önemli örneklerinden biri olarak da nitelendirdi. Ömer Bulut, Nüvit Karagözlü ve Ahmet Demezoğlu ile birlikte hareket ederek şirketi beş yıl öne kurduklarını ifade eden Akdaş, hedeflerine 2011’den itibaren daha hızlı olarak ulaşacaklarını vurguladı.

Rezidansta ahşabı da  kullanıyor

Yunus Akdaş, Önay Garden’ı İstanbul’un her yerinin bir betonlaşma sürecine girdiği yönündeki söyleme bir cevap niteliğinde olduğuna dikkat çekti. Bu durumun ana nedeni olarak projede doğal malzemelerin kullanımının tercih edilmesini gösteren Akdaş, yeşil için de önemli bir alanın ayrıldığı çalışmada ahşap malzemenin yoğun bir şekilde kullanıldığını vurguladı. Akdaş, “Projede kat balkonlarına ve ahşap malzeme kullanmaya ağırlık verdik. Dışarıdan görenler orada bir yaşam merkezi olduğunu hissedecek. Projenin kat bahçeli bölümlerini ise huzur bulunacak şekilde düzenledik” diye konuştu. Akdaş, Önay Garden’ın sosyal donatılar açısından da diğer projelerden ayrıştığına dikkat çekerek, fitness salonundan masaj salonuna, olimpik yüzme havuzundan butik mağazalara kadar pek çok donatının yer aldığını kaydetti.