Yeşilyurt Apartmanı Sakinleri Yeni Evlerine Kavuştu



Orhantepe Mahallesi Sema Sokak'taki 8 katlı Yeşilyurt Apartmanı 6 Şubat 2019'da çökmüş, içinde bulunan 21 kişi hayatını kaybetmişti. Bölgede risk taşıyan binaların tahliye ve yıkımına karar verilmesinin ardından başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları, olayın üzerinden bir yıl geçmeden tamamlandı. Yapımı biten toplam 105 daire ve 25 dükkan sahibine anahtarları teslim edildi.

Vatandaşlar o gün yaşadıklarını hala unutamazken, depreme dayanıklı evlerine kavuşmanın sevincini yaşıyor.

"Ev yıkılacak korkum yok"
Evine yerleşen sakinlerden Ayşe Uygun, kentsel dönüşüm kapsamında evinin yenilenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Uygun, olayın ardından bir yıl geçmesine rağmen hüznünün hala devam ettiğini ancak riskli olan binasının yerine yapılan depreme dayanıklı evine taşınmanın da huzuru ve güveni içinde olduğunu söyledi.

Bloklara taşınan vatandaşlardan Hülya İsabetli de, yıkılan Yeşilyurt Apartmanı'nın tam karşısında oturduklarını ifade ederek, bir hafta önce evlerinin anahtarını teslim aldıklarını ve şimdi de taşınmaya başladıklarını söyledi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Orhan İsabetli ise, "Olası depremde sıkıntı çekmeyeceğimizi tahmin ediyorum. Daha önceki bina 6 katlıydı, 5'e düşürüldü. Depreme dayanıklı binada oturacağız, içimiz çok rahat." diye konuştu.

"Şimdiye kadar 12 aile taşındı"
Kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili bilgi veren yüklenici firma Eurocon İnşaat Yetkilisi Oktay Yıldız da Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesinin ardından kentsel dönüşüme giren bölgeye 8 blok, 105 daire ve 25 dükkan inşa ettiklerini anlattı. Yıldız, "Şu anda ailelere ve hak sahiplerine anahtarlarını teslim ettik. Yapılan bloklara 12 aile taşınırken, anahtarlarını teslim alan vatandaşların taşınma süreci devam ediyor. Vatandaşlara daireler, aşağı yukarı, birebir verildi." dedi.

Bölgede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bürolarının bulunduğunu ve vatandaşların bu bürolar aracılığıyla binalarının karot sonuçlarını öğrenebileceklerini vurgulayan Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: "Bir vatandaşın apartmanı depreme dayanıksızsa öncelikle belediyeler ve yetkili kurumlara bildirilmesi gerekiyor. Binanın risk tespitinin ardından evlerin derhal boşaltılması lazım. Depreme dayanıksız riskli binada durmanın bir anlamı yok."