Yerine ait mimari tasarım atölyesi +2, tekil bir öğe üzerinden tüme varmaya çalışıp, bu yoldan bütüncül bir kavrayışla yaklaşımı ele alıyor. ‘DUVAR’ tekil öğesi üzerinden yürütülecek olan bu yılki atölye çalışması hem ada-art yerleşkesinin gerçek bir kurumsal ihtiyacı olarak fiziki bir tasarımı kapsıyor, hem de Gündoğdu Köyü'nü Marmara ilçesine bağlayan yol üzerinde kamusal bir çözüm bekliyor.
Sosyal ve yapısal süreç tasarımının birlikte ele alınacağı atölyede, simgesel etkilerin yanında yapı fiziği, mekaniği, işlevsellik, yapı biyolojisi ve ekolojisi, sürdürülebilir yapı malzemeleri ile uygulama detayları gibi, mimarlığın bütününü oluşturan kavramları tek bir öğe, yani DUVAR üzerinden çözümlenecek.
Atölyenin sundukları
• İnsan ve çevre sağlığı odaklı mimari tasarım yaklaşımı
• Uluslararası birikim ve örneklerin aktarımı
• Yerinde değerlendirmelerle gerçek ihtiyaçların analizi
• Yaratıcı mimari ifade
• Mimari öğelerin form-işlevsellik ve malzeme uyumu
• Uygulama detaylarının çözümlenmesi
• Eğitmenlerle gün boyu sohbet ve paylaşımda bulunma imkanı
Öğretim yöntemi
Eğitim kurumlarında oluşturulan şablonun dışına çıkarak ifade özgürlüğü, araştırma, gözlem ve pratik birikimi destekleyen bir öğrenim süreci öngörülüyor. Bu doğrultuda, fikirlerin rahatça paylaşılararak farklı yaklaşım ve yöntemlerin gelişmesini teşvik eden etkileşim ve deneyimlerin oluşması amaçlanıyor.
Yerleşke
ada-art, Marmara adasının güneyinde, Gündoğdu Köyü'ne komşu olan sakin bir koyda bulunuyor. Proje alanιnın merkezini, sahile yakın ve zeytinliklerle çevrili 100 m2'lik çok amaçlı salon oluşturuyor. Bu salon, 2014 yılında kerpiç atölyesinde kerpiç ve ahşap ile hayat bulan misafir evi ve sahildeki bahçeli pansiyon çevresindeki doğa sanatsal çalışmalara uygun bir zemin oluşturuyor.
Eğitmenler
eds-a mimarlık'ın kurucuları And Akman ve Mehmet Şenol
Atölye hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.