Yatırımcılar “O Bölge” İçin Yarışta



Alınan bilgiye göre, Bakanlar Kurulu kararıyla termal turizm merkezi olan Hisaralan, son yıllarda turizm yatırımcıların yakın ilgisini çekiyor. Marmara Bölgesi'nde "İkinci Uludağ" olarak nitelendirilen Marmara'nın en yüksek dağları arasında bulunan Ulus Dağı'nın eteklerinde yer alan, doğası ve şifalı suyuyla ünlü bölgedeki sıcak su, metrelerce yükseklikten yıllardır kendi cazibesiyle çıkıyor.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün tıbbı değerlendirme raporuna göre kronik bel ağrısı, eklem hastalıkları, travma, yumuşak doku rahatsızlıklarında tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılan, nörolojik rahatsızlıklarda, stres bozukluğu ve spor yaralanmalarında ise destekleyici tedavi unsuru niteliğinde olan bu şifalı su, yıllardır Çaygören Barajı'na boşa akıyor.

Bölgedeki en ciddi yatırımı, Sındırgılı bir girişimci yaparak, 10 milyon dolar maliyetle suyu baraj yerine sağlık sektörüne çevirdi. Kurduğu 5 yıldızlı otel, giderek daha fazla ilgi görüyor.

Sındırgı Kaymakamı Hüseyin Çelik, yaptığı açıklamada, dünyanın birçok yerinde sıcak suların sondajla tespit edilip, kuyular kurularak metrelerce yer altından çıkarıldığını belirterek, "Hisaralan suyu ise dünyada eşine nadir rastlanır şekilde 98 derece sıcaklıkta kendi cazibesiyle çıkıyor. Su çıkarmak için masrafa ihtiyaç yok. Boru döşüyorsunuz, sıcak su otelinize kadar geliyor" dedi.

Çelik, Hisaralan bölgesinde termal yatırımların hız kazandığını ifade ederek, şunları söyledi: "Saniyede150 litresıcak su çıkıyor. Ne yazık ki, yıllardır değerlendirilmediği için baraja boşuna aktı. Bir girişimcimiz 200 yataklı 5 yıldızlı otel yaptırdı. Bir tane daha yapılıyor. 200 devre mülk ve 200 yataklı bir otel olacak. Bu otelin toplam yatırımı 50 milyon lirayı bulacak. 60 milyon liralık yatırımla 400 devre mülk ve 200 yataklı bir otel daha yapılacak. Birkaç firma daha başvurdu, yeni otellerin de yapılması gündemde. 2015 yılına kadar bölgedeki yatırımın 150 milyon lirayı bulması bekleniyor."