“Yarısı Bizden Kampanyası, Deprem Bölgesinde de Olmalı”



Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük deprem 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Bundan sonra yaşanacak depremlerde can ve mal kaybının önlenmesi için Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Mersin ve Adana olmak üzere 5 ilde 9 müteahhitler birliği birleşerek Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu'nu (DAİMFED) kurdu.

Sözcü’den Mehmet Serbes’in haberine göre; derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, İstanbul'da kentsel dönüşüm için hayata geçirilen, ‘yarısı bizden' uygulamasının başta deprem bölgesindeki iller olmak üzere tüm ülkede hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Karslıoğlu, “Adana'da dönüşüm çalışmalarına devam ediyoruz. Halka kentsel dönüşümün önemini anlatıyor, izleyecekleri yolu gösteriyoruz. DAİMFED olarak önemli çalışmalar yaptık. İnşaat tamamlama sigortasını geliştirdik. Diyelim inşaat başladı müteahhit öldü, battı, kaçtı. İşte burada sigorta devreye giriyor ve yarım kalan inşaat tamamlanıyor. Kimse mağdur olmuyor. İnşaat tamamlama sigortası maliyetin yüzde 10'una tekabül ediyor ama bunu daha aşağı çekmek için girişimlerimiz devam ediyor.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.