YAPI’nın ŞUBAT Sayısı Çıktı!



YAPI Dergisi’nin ŞUBAT sayısında Behnisch Architects’in tasarladığı “Ozeaneum” projesine geniş yer veriliyor. Dergide Türkiye’den ve yurtdışından proje ve uygulamalarla, çeşitli konulara ilişkin makaleler ve söyleşiler de yer alıyor.

“Herkes Her Şeyi Biliyor!..”

Doğan Hasol, derginin Şubat sayısındaki “Herkes Her Şeyi Biliyor!..” başlıklı yazısında “Şimdi yıllar sonra binanın doğal olarak, elden geçirilmesi ve yeni teknolojilerle donatılması gerekiyor... Yıkılması değil.” diyor.

Karadaki Sualtı Yaşamı: Ozeaneum

Behnisch Architects tarafından tasarlanan ve okyanusların eşsiz güzelliklerinin sergilendiği Almanya’daki “Ozeaneum” adlı müze, sürdürülebilir bir konseptle tasarlanmış ve uygulanmış bir yapı.

Lafarge Dalsan Alçı Levha Fabrikası

Lafarge Dalsan Alçı Levha Fabrikası yapısında, salt üretim olgusu ile ilintilendirilen indirgemeci tutuma kapılmadan, fabrikanın üretim ve temsil içeriklerini bütünleyen bir imgeyi elde etmek hedeflendi. Fabrika projesi Azaksu Mimarlık tarafından tasarlandı.

Gürcistan İçişleri Bakanlığı Yeni Yönetim Yapısı

M-Ofis Mimarlık tarafından tasarlanan binanın kurumsal yapı olarak öneminin yanısıra, tasarımı ile ön plana çıkan ve Tiflis kentinde bir simge yapı olması projenin ana felsefesini oluşturmuştur.
               
IBTECH Bilgi İşlem Merkezi Genel Müdürlüğü

Gebze’de yer alan IBTECH Bilgi İşlem Merkezi Genel Müdürlüğü binasının blokları, manzara ve güneydoğuya dönük bir şekilde yarı açık bir avlu oluşturuyor. Bu avlu, toprak kotunda yer alan mekânlarla ilişkili bir rekreasyon alanı yaratıyor. Projenin tasarımı CM Mimarlık/Cem Sorguç’a ait.

Zaragoza Futbol Stadyumu

Coop HIMMELB(L)AU’nun tasarladığı projenin konsepti, heykelsi bir şemsiye ve stadyumun kompozisyonundan oluşuyor. Tasarım, iki yapı parçasını ve iki ayrı mimarlık dilini bir araya getiriyor.

Tarsus SEV İlköğretim Kampusu

İ. Kerem Erginoğlu ve Hasan C. Çalışlar tarafından tasarlanan, ısıtmadan çok soğutma gereksiniminin olduğu bir iklimde yer alacak kampus için yönlenme, önemli bir tasarım ilkesi halini almaktadır.
 
Emirgân’da Bir Lise

Murat Soygeniş ve Bora Soykut’un tasarladığı lise projesinde öngörülen düzenleme yapının özgün özelliklerini öne çıkarmayı, algılatmayı hedeflemiştir. Birinci ve ikinci katlardaki derslikler yeniden düzenlenmiş, algı ve fiziksel konfor koşulları açısından eğitime daha uygun hale getirilmiştir.

Ayrıca;

4. Uluslararası Rotterdam Mimarlık Bienali ve Düşündürdükleri; İlknur Türkseven Doğrusoy
Mekânın Suça Etkisi; İrem Ayhan, K. Mert Çubukçu
Raylar Üstünde Bir Vadi; Çağatay Seçkin
Endüstri Ürünleri Tasarımı Mesleğinin ve Öğretiminin Temel Yapısı; Seçil Şatır, Gülay Hasdoğan
İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları
Resim Sanatımızda Farklı Bir Durum; Özkan Eroğlu

YAPI Şubat sayısında...

Yapı Dergisi'ne abone olmak ya da dergiyi satın almak için tıklayınız