6 – 9 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 2021 süresince, malzeme firmalarının standına yapılacak ziyaretleri ve usta mimarlar - mühendislerle söyleşiyi içeren özel programıyla Mimari Ustalık Sınıfları, üçüncü kez ziyaretçilerle buluşuyor.
Üçüncü yılında “Mimari Ustalık Sınıfları”, belirlenen temalar çerçevesinde fuar alanındaki stantlara yapılan ziyaretler, yürüyüş sırasındaki tematik sohbetler ve usta mimar-mühendislerin katılımıyla gerçekleşen sunumlarla da networking ve bilgi kazanma ortamı sağlıyor.
Nobon Kurucusu Dr. H. Cenk Dereli moderatörlüğünde gerçekleşecek “Mimari Ustalık Sınıfları”ndan birine/tümüne kayıt yaptıran katılımcılar Fuar Alanı içinde gün bazında toplam 6 standa ziyaret gerçekleştirecek.
Bu sohbetler ve stant ziyaretleri ile katılımcılara yerinde malzeme uygulamalarıyla etkileşimli bir fuar deneyimi sunulacak. Ziyaretler sonunda YAPI ARENA SAHNESİNDE gerçekleşecek söyleşilerdeki etkinliğin konuğu olan usta mimar ve mühendisle doğrudan bağlantı kurma imkanı bulacak.
Etkinlik, mimari ofislerin proje süreçlerine yön veren ya da kendi ofisini yöneten genç profesyonelleri, yüksek lisans ve doktora seviyesinde akademik çalışmalarına devam eden öğrencileri ve malzeme uzmanları ve konuk mimarlarla doğrudan etkileşim sağlayan bu buluşmaya katılmak isteyen tüm mimarlar ve mühendisleri Yapı Fuarı’na davet ediyor. Katılımcıların sertifika alacakları etkinlik, Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul kapsamında mimar ve mühendislere yönelik özel bir gezi niteliği taşıyor.
Program: Usta Mimarlar, Mühendisler ve Malzeme Uzmanlarıyla Özel Buluşma
İklim, Çevre ve Dijital Üretim
7 Nisan’da gerçekleşecek YAPI MASTERCLASS / İklim, Çevre ve Sayısal Üretim teması kapsamında Mimar Salih Küçüktuna,İnşaat Mühendisi Ümit Özkan ve Mimar Volkan Taşkın’ı ağırlanacak. Sayısal tasarım denemeleri ile Salih Küçüktuna, yenilikçi süreçleri yapı üretimine dahil ediyor. Projelerin hayata geçmesi için inşaat mühendisi Ümit Özkan ile iş birliği yapıyor. Konuklarımızla iklim krizinin etkileri her geçen gün daha açık görünür olurken çevre ve mimarlık ilişkisini ve yeni nesil tasarlama ve üretim pratikleri konuşulacak.
Salgınlar ve Dirençli Kamusal Alanlar
8 Nisan’da gerçekleşecek YAPI MASTERCLASS / Peyzaj ve Aydınlatma Tasarımı teması kapsamında Mimar Deniz Aslan, Mimar ve Mimari Aydınlatma Tasarımcısı Nergiz Arifoğlu ve Mimar Samim Magriso’yu ağırlayacağız.Türkiye’nin önde gelen tasarım ofislerinden DS Mimarlık’ın kurucularından olan Deniz Aslan ve aydınlatma tasarımcısı Nergiz Arifoğu ile peyzaj tasarımı ve aydınlatmanın peyzaj alanlarının deneyimlenmesine getirdiği açılım üzerine konuşulacak. Açık alanlarda bulunmanın ve mesafeli buluşmaların ne kadar önemli olduğunu öğreten pandemi süreci sonrasında dirençli kamusal alanların işlevlendirme ve malzeme desteği ile nasıl kurgulanabileceği tartışılacak.
Ayrıntılı bilgi ve kayıt için tıklayınız