YAPI Dergisi'nin EYLÜL Sayısı Çıktı



YAPI Dergisi’nin EYLÜL sayısında 24 saatlik bir çalışmanın sonuç ürünü olan WISA Ahşap Tasarımlı Otel projesine geniş yer veriliyor. Dergide Türkiye’den ve yurtdışından proje ve uygulamalarla, çeşitli konulara ilişkin makaleler ve söyleşiler de yer alıyor.

“Demirtaş Ceyhun/Bir Sis Çanı”

Doğan Hasol, derginin Eylül sayısındaki “Demirtaş Ceyhun/Bir Sis Çanı” başlıklı yazısında “Onun yaşam çizgisinde ortaya koyduğu kararlılık örneği, gençler için bir ‘Sis Çanı’ olacak.” diyor.

“Yeşil Mimarlık Nitelikle İlgilidir”

YAPI Dergisi’nin Eylül sayısında, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nin FOLIA Projesi kapsamında YEM’de 3 Haziran günü konferans veren Stefan Behnisch ile yeşil mimarlık üzerine yoğunlaşan bir de söyleşi yer alıyor.

Danimarka Radyosu Konser Salonu

YAPI Dergisi 334. sayısında, Ateliers Jean Nouvel’in tasarımını yaptığı Kopenhag’daki Danimarka Radyosu Konser Salonu projesine geniş yer veriyor. Jean Nouvel, Danimarka Radyosu Konser Salonu yapısını şöyle tanımlıyor: “Sizi içini tahmin etmeye iten, gizemli paralelyüzlü, gün ışığına ve geceye göre değişen bir hacim”...

TED Eskişehir Koleji Yerleşkesi

TED Eskişehir Koleji Yerleşkesi tasarımında, esneklik ve aynı mekânın birden çok işleve, birden çok zaman aralığında hizmet edebilmesi, böylelikle yapı ekonomisi sağlanması hedeflenmiş. Projenin tasarımı Yeşim-Nami Hatırlı tarafından yapılmış.
               
Kemalpaşa Belediyesi Hizmet Yapısı

Vedat Zeki Tokyay’ın tasarladığı İzmir’deki Kemalpaşa Belediyesi Hizmet Yapısı’nın tasarımında “saydamlık” ve “insani katılım” kavramları etkin rol oynuyor.

Kuş Gözlem Kulesi

Sibirya kara çamından yapılma bir ahşap yapı olan Almanya’daki Kuş Gözlem Kulesi, buradaki doğal çevreye iyi bir şekilde uyum sağlıyor. Projenin tasarımı GMP Architecture’a ait.

WISA Ahşap Tasarımlı Otel

Finlandiya’nın Helsinki şehrindeki WISA Otel’in tasarımcısı Pieta-Linda Autilla projesine ilham veren duygularını şöyle anlatıyor: “Güçlü dalgalar, denizin kararttığı ahşap bir bloğu derinliklerden su yüzüne çıkarttı ve onu bir kayanın üzerine fırlattı. Çarpmanın şiddeti, bloğu ortasından kırdı.”

Mithat Giyim Genel Merkezi

Limited Mimarlık’ın tasarladığı yapı, strüktür-saydam cephe giydirme ilişkisinin aykırılığı; kent içinde cephede aşağıdan yukarı ve derinlemesine sera yaratma çabasının özgün kurgusu ve işlevden kaynaklanan farklı kat yüksekliklerinin dizgelenmesi ile farklılaşıyor.

Kanyon’da The House Cafe

“The House Cafe, Kanyon”, Kanyon Alışveriş Merkezi içinde merkezi bir etki yaratıyor. Saydam oluşu, bulunduğu alandaki kavisli mimariye tam oturan konstrüksiyon ve formuyla doğru bir bağ içerisinde. “The House Cafe, Kanyon”u öteki “The House Cafe”ler gibi yine “Autoban” tasarlamış.

Ayrıca;

- Antik Aioli’nin Şehirlerinden Kıdonia (Ayvalık); Erdem Yücel, Gökhan İğdır
- Yapılaşmış Çevrede Yeniden Tasarım ve Uygulama Süreci; S.Ü. Eğitim Fakültesi; Dicle Aydın, Mehmet Uysal, Yavuz Arat, Kerim Çınar
- Dini Yapıların Farklı İşlevlerde Kullanımı; Mine Tanaç Zeren
- Kültürel Mirasımızın Dijital Belgelenmesi; Serra Akboy, Lucienne Thys-Şenocak
- Peyzaj Tasarımında Gelişme ve Adaptasyon Stratejileri; Meltem Erdem
- Eskişehir’de Sıra Dışı Bir Müze; Atila Özer

YAPI Eylül sayısında....

Yapı Dergisi'ni satın almak ya da dergiye abone olmak için tıklayınız