Wilo-Rexa MINI3 iF Tasarım Ödülü’nü Kazandı



Dünyada 149, Türkiye’de ise 29 yıldır faaliyet gösteren pompa sistemleri sektörünün öncü markalarından Wilo’nun kullanıcı ve çevre dostu ürünlerine bir ödül de iF Tasarım Ödülleri’nden geldi. Konut ve şantiye drenajı için ideal standart dalgıç atık su pompası olan Wilo-Rexa MINI3; yağmur suyu, yeraltı suyu ve kanalizasyon sularını güvenli ve verimli bir şekilde tahliye edebiliyor. Esnek ve işlevsel tasarımı ile iF Industrie Forum Design tarafından verilen iF Tasarım Ödülü’nü kazanan Wilo-Rexa MINI3, hem sabit hem de mobil kuruluma uygun olmasıyla dikkat çekiyor.

Asimetrik gövdesi ile atık su pompası tasarımında fark yaratıyor
Maksimum 25 m3/h debi ve maksimum 13 mss basma yüksekliği kapasitelerine sahip Wilo-Rexa MINI3; teknik avantajlarına ek olarak atık su pompası tasarımında da fark yaratıyor. Asimetrik gövdesi, çalıştırma elemanlarının net bir şekilde hizalanması ve farklı bir renk şeması ile kullanımı kolaylaştırıyor. Yağmur suyu ve yeraltı suyu drenaj uygulamaları, susuzlaştırma, gri su transferi ve ön arıtması yapılmış kirli sular ürünün uygulama alanları arasında yer alıyor. Tıkanmaları minimum düzeye indiren vorteks çark ile paslanmaz çelik malzemeden oluşan motor ve mile sahip Wilo-Rexa MINI3, portatif ya da sabit kurulum opsiyonları ile atık su dreanajında çözüm sağlıyor.

 

*

Wilo Hakkında

Pompa sistemleri sektörünün öncü markası Wilo, binalarda, endüstride ve altyapı uygulamalarında bulunan ısıtma, soğutma, havalandırma sistemlerinin yanı sıra su temini ve atık su uygulamalarında da kullanılıyor.

Temelleri 1872 yılına dayanan Almanya-Dortmund merkezli Wilo, 1928’de dünyanın ilk sirkülasyon pompasını üreterek yerelden global oyunculuğa adım attı. Yaklaşık 150 yıldır pompa ve pompa sistemleri sunan marka, bugün 10 bine yakın ürün gamı ile enerji kaynaklarının akıllı ve verimli kullanıldığı bir dünya için çözümler sunuyor. 70’in üzerinde ülkede üretim ve dağıtım şirketi, 16 üretim tesisi ve 7 bin 800 çalışanı ile yaklaşık 1,5 milyar Euro ciroya sahip olan Wilo; insanlar, ürünler, hizmetler, fabrikalar ve makineler arasında akıllı ağ bağlantıları oluşturarak akıllı çözümleri hayata geçirmek için dijitalleşmeden etkin şekilde yararlanıyor. Wilo’nun dijitalleşme stratejilerinin en belirgin örnekleri arasında Almanya’nın Dortmund şehrindeki merkezini ‘Akıllı Fabrika’ kimliği ile yeniden şekillendirmesi yer alıyor. 300 milyon Euro’luk yatırımla dijital bir üretim tesisi olarak hayata geçirilen ve 2020’de faaliyete geçen Dortmund fabrikası, Wilo tarihindeki en büyük yatırım olarak dikkat çekiyor. Tarihinde pek çok parlak kilometre taşı bulunan Wilo, dünyanın ilk akıllı pompası olan Stratos MAXO’yu geliştirerek dijitalleşme alanında bir ‘ilk’e daha imza attı. Ürünlerin ötesinde sunduğu çözümler, süreçler ve iş modellerinde de dijitalleşen Wilo, teknoloji odaklı bir şirket olarak Endüstri 5.0 ekonomisine hazırlanıyor. Uzun vadeli stratejisinin bir parçası olarak önümüzdeki yıllarda dünyaya hızla yön verecek altı küresel mega trend tanımlayan Wilo; globalleşme, akıllı şehirler, enerji sorunu, iklim değişikliği, kuraklık ve dijital dönüşüm olarak belirlediği mega trendlere karşı nasıl bir çözüm geliştirebileceği üzerinde çalışmalar yapıyor. Suya ve geleceğe yön verme hedefi doğrultusunda yol alan Wilo’nun, yüksek teknolojisi ve köklü geçmişiyle değer kattığı ülkelerin başında Türkiye geliyor. Pazara girdiği 1992 yılından sonra hızlı bir şekilde büyüyen Wilo’nun Türkiye operasyonu, 1997’de markanın dünyadaki malzeme temin merkezlerinden biri olarak tescil edildi. Her yıl başarı grafiğini yükselten Wilo Türkiye, 35 bayisi, 90’a yakın merkez çalışanı ve ürün gamı özelinde uzmanlaşmış servis kadrosu ile Türkiye çapında yaklaşık 1000 kişilik bir ekip olarak hizmet veriyor. Wilo Türkiye, sektörün Avrupa’daki LEED Gold Sertifikası’na sahip ilk yeşil binasında faaliyet gösteriyor.