VMZINC® Çok Daha Esnek ve Dayanıklı



Mimaride devrim yaratacak çinko, ilk kez 1837 yılında VMZINC® fabrikalarında üretildi. Literatüre “Paris Mansard eğimli çatılar” olarak geçen çatı kaplamaları zamanla bütün Avrupa’ya yayıldı. Son 50 yılda teknolojideki gelişim, Ar-Ge çalışmaları neticesinde alaşıma katılan titanyum ve bakır sayesinde VMZINC® çinko malzeme çok daha esnek ve dayanıklı hale getirildi.

VMZINC birçok farklı en, boy, kalınlık ve yüzey rengine sahip mimari mamul ve yarı mamulü piyasaya sunuyor: metalik parlak, füme gri QUART-ZINC®, antrasit siyah ANTHRA-ZINC® ve 4 farklı PIGMENTO® (yosun yeşil, kül mavi, toprak kırmızı ve ağaç kabuğu - okside bakır tonunda kahverengi). Yüzeylerindeki doğal patina sayesinde suda çözünmeyen, paslanmayan, bütün iklim koşullarına dayanabilen ve estetiğini ilk günkü gibi koruyan kimlikli binalar inşa edilebiliyor.

Demirsiz bir metal olan VMZINC® titanyum ve bakır alaşımlı çinko, doğal yollarla CO2 ve H2O ile tepkimeye girer ve yüzeyinde hidro-karbonattan oluşan koruyucu tabaka patinayı oluşturur. Böylece atmosfer etkilerine karşı kendini korur, korozyona karşı yüksek dayanım kazanır. Malzeme yüzeyinde oluşabilecek her türlü çizik izi, patina tabakası sayesinde kısa sürede kaybolur. Yüzeyine, boya, lak, vb. ek kaplama uygulanmasına gerek yoktur. VMZINC®, kırsal alanlarda 120 yıl, deniz kıyısında 70 yıl, endüstriyel şehirlerde 50 yılı aşkın ömre sahiptir. Uzun ömrü ve bakıma gereksinim duymaması malzemenin en büyük ekonomik avantajlarıdır.

Mimari malzeme VMZINC®, titanyum çinkonun asilliği, sıcaklığı ve doğal estetiği ile binaların prestijini vurguluyor. Çatı kaplamaları ve cephe kaplamaları dâhil binaların bütün yüzeyleri ve işlevleriyle kombine edilebilen doğal renkler ve doğal dokular yapıları ön plana çıkartıyor, bina ve çevreyle kurulan mükemmel uyum ile hayaliniz gerçeğe dönüşüyor.

Çevre sertifikaları ve garanti belgelerine sahip VMZINC®, bugün bir dünya markası ve Türkiye’deki irtibat bürosundan mimarlara ve yatırımcılara doğrudan ulaşıyor. Ürün satışı yanında mimarlara yönelik tasarım desteği ve seminerler, mimarın görmek istediği kaliteyi garantileyen (uygulayıcılara yönelik) teknik destek ve eğitimler veriliyor.