Vakıflar İstedi, Özbekler Tekkesi’nde Plan Değişti



Üsküdar Hacı Hesna Hatun Mahallesi'ndeki 12 bin 760 metrekarelik parselin bir kısmı için Üsküdar Belediyesi tarafından yapılan plan değişikliği İBB Meclisi'nin nisan ayı oturumları sırasında görüşüldü. Mülkiyeti, yönetimini Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün üstlendiğin mazbut vakıflardan El-Hac Halil Ağa İbn Ahmet Efendi Vakfı'na ait olan parselde 2. grup korunması gerekli kültür varlığı olan Özbekler Tekkesi de bulunuyor.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; plan değişikliği, tekkenin yan tarafında boş olan kısmı kapsıyor. Plan değişikliği teklifinde yer alan bilgilere göre Vakıflar Genel Müdürlüğü, bu araziye yapacağı idari yatırımı gerçekleştirilebilmek için mevcut imar planında “Belediye Sosyal Tesisi” alanında kalan kısım proje bütünlüğünü olumsuz etkilediği için plan değişikliğine ihtiyaç duydu. 1997 tarihli planlardaki konut, park ve belediye sosyal tesis alanında kalan parselin “belediye sosyal tesisi” olarak işaretlenmiş bölümünün imarının “sosyal tesis alanı” olarak düzenlenmesi talep edildi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Üsküdar Belediye Başkanlığı, kendi sosyal tesis hakkından vazgeçerek alanın imarını vakıfların talep ettiği şekilde değiştirdi. Vakıfların yapacağı sosyal tesisin yüksekliği 3 kat olarak belirlendi. Vakfılar Genel Müdürlüğü bu alana kreş, kurs, yurt, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, yaşlı ve engelli bakımevi, rehabilitasyon merkezi, misafirhane yapabilecek.

“Eşdeğer alan ayrılmadı”
İBB Ulaşım Planlama Müdürlüğü, iptal edilen “kültürel tesis-belediye sosyal tesis alanı”  yerine hizmet etki alanı ve yaya erişim mesafesi içerisinde eşdeğer büyüklükte yeni bir alan ayrılmadığına dikkat çekti ve bölgesel ulaşım sistemi açısından plan bütünlüğü içinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Plan değişikliği teklifi CHP-İYİ Parti grubunun “hayır”, AKP-MHP grubunun “evet” oyları ile kabul edildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.