TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen Bursa 4. Kent Sempozyumu’na katılan Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Bursa’nın büyük bir kısmını haritadan silebilecek depremin olabileceğini söyledi. Yüzyılın felaketi 1855 depreminin tekrarı niteliğinde bir deprem yaşanabileceğine dikkat çeken Gündoğdu, özellikle 9 yıldır uyanmayan Gemlik bölgesindeki fay hattının büyük bir enerjiyle uyanma ihtimali olduğunu vurguladı.
DHA'nın haberine göre, 1999 depreminden sonra büyük bir deprem tehlikesinin Marmara Bölgesi’ne kaydığına işaret eden Prof. Dr. Gündoğdu, “Bursa’yı zorlayacak bir fay hattı kendini gösterecek. Riskler aynı çünkü burada bir yamulma saptamıştık. Çok büyük olacak birkaç tane deprem beklentisi var. Kanıtlarımız var daha sıkı ve planlı çalışmalar olması gerekiyor. Marmara’yı sandığımızdan çok daha aktif bir fay etkiliyor. Biz yıkıcı depremlerden söz ediyoruz bizde 6 üzerinde deprem yıkıcıdır. 9 yıldır deprem yok. Gemlik’te bu kadar sessizlikten sonra ortaya çıkaracağı enerji oldukça fazla. Ne kadar enerji biriktiğini anlamak mümkün" dedi.
Oğuz Gündoğdu, Bursa’da Yıldırım İlçesi ve Akpınar Mahalleleri'nde başlatılan kentsel dönüşüm projelerini de eleştirerek, “Onlar kentsel dönüşüm değil. Tamamen rast gele yapılan şeyler. Kentsel dönüşümde her şeyden önce planlama yapmanız gerekiyor. Kentsel dönüşüm bu şekilde tanımlanmıyor.Bu zor bir iş. Ranttan çıkarılıp kamu yararına uygun hale getirilmeli" diye konuştu.