Hızla gelişen ülkeler listesinde ön sıralarda yer alan Türkiye'nin önemli değişikliklerden geçtiğini belirten Paolo Cancellato, bu dönüşümün en görünür olduğu alanın kentsel peyzaj olduğunu vurguladı.
Depreme karşı güvenli yapılar inşa etmeyi zorunlu kılan 6306 sayılı yasa ile birlikte, Türkiye genelinde 6 milyon konutun yenilenmesinin gündemde olduğunu hatırlatan Cancellato, bu süreçte ülkenin atık yönetimi konusunda da bütüncül bir strateji izlemesi gerektiğini savundu.
Başlıkta kullandığı "Don't waste your waste!" (Atığı Boşa Harcama!) mesajını sunumunda yer alan geri dönüşümlü malzemeler ile pekiştiren paolo Cancellato, atık yönetimi konusunun Türkiye genelinde uygulanabilir olması için şu 4 aşamaya dikkat çekti: Değerlendirme, Araştırma, Network oluşturma, (kurumlardan gelecek) Destek.
Kimyasal içermeyen çevre dostu kompozit, geri dönüştürülmüş parke döşeme, %100 tüketici sonrası dönüştürülmüş biyocam, eski banyo ve mutfak seramiklerinin kırıntılarından üretilen 'enviro mode' seramik gibi Material ConneXion kütüphanesinde yer alan, yapı sektörü atıklarından elde edilmiş çevreci malzeme örnekleri sunan Cancellato, sunumunun son bölümünde, alanında 15 yıllık deneyime sahip Material ConneXion hakkında bilgi verdi.
Cancellato sözlerini şöyle tamamladı:
"Anlatılacak çok malzeme var ama bunları birebir inceleyebilmek için sizleri kütüphanemizi keşfetmeye davet ediyorum. Geri dönüştürülmüş malzeme, masraflı olmak zorunda değil. Hatta sıfırdan üretilen malzemeye göre çok daha tasarruflu olduğu söylenebilir. Atıkları değerlendirmekten kaçınmayın."