Türkiye Hazır Beton Birliği'nde Yeni Yönetim Belirlendi
Türkiye Hazır Beton Birliği'nin 21 Mart 2003 tarihinde İstanbul'da yapılan 16. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, 2 yıl süreyle (2003 - 2005) görev yapacak yeni yönetim belirlendi.
Buna göre Türkiye Hazır Beton Birliği'nin 17. - 18. Dönem Yönetim Kurulu'nda görev alan isimler şunlar: Cem Bahadır (TBS), Kadir Bayburtlu (Set Beton), Hulusi Demir (Baştaş), Mehmet Destebaşı (Detaş), Cüneyt Ertuğrul (Soyak), Mehmet Göçmen (Lafarge Beton), Ayhan Güleryüz (Nuh Beton), Hakan Gürdal - (Betonsa), Cengiz Koca - (Koca Beton),Mehmet Ali Onur (Onur Beton), Ali Özinönü (Çimbeton), Mürsel Öztürk (Bursa Beton), Necip Terzibaşıoğlu (Batı Beton), Sadullah Yılmaz (Yılmaz Beton), Ramazan Yücel - (Adana Çimento HB) Denetim Kurulu : Osman Üçüncü (Kar Beton), A. Nuri Ülgezen (Yol ve Yapı), Lütfü Yücelik (Aşkale Çimento)
Genel Kurul'dan sonra yapılan yeni yönetim kurulunun ilk toplantısında Hakan Gürdal (Betonsa) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, Cengiz Koca (Koca Beton), Başkan Vekilliği'ne, Ramazan Yücel de (Adana Çimento HB) Sayman Üyeliğe seçildiler.
THBB'nin yeni dönemdeki hedefi : "Yurt çapında yaygın kalite denetimi ve Avrupa Birliği'ne teknik uyum"
2003 yılında 15. Kuruluş yılına ulaşan Türkiye Hazır Beton Birliği'nin, standartlara uygun, yüksek dayanım sınıflarında beton üretimi ve kullanımının yaygınlaşması ve elle beton imalatının tümüyle ortadan kalkması şeklindeki kuruluş misyonu çerçevesinde eğitim, uyarı ve biliçlendirme çalışmalarının devam edeceği bildirildi.
THBB'nin yeni dönemde gündeminde bulunan bazı çalışmalar ise önem sırasına göre şöyle sıralanıyor:
* Sektörün standartlara uygun üretim yapabilmesi için Hazır Beton Kalite Güvence Sistemi'nin (KGS), Bayındırlık Bakanlığı'nca onaylanmış, muayene ve belgelendirme kuruluşu haline getirilmesi,
* Avrupa Birliği'ne teknik uyum için, yeni standart ve yönetmelikler başta olmak üzere, sektörle ilgili tüm ilerlemelerin, zamanında yaşama geçirilmesi,
* Sektörün her türlü yasal, teknik ve etik gereğini yerine getiren, kalite ve eğitime önemli yatırımlar yapan dürüst üreticilerin, yalnızca ticari kaygılarla hareket edenlerin yolaçtığı haksız rekabetten korunması, faturasız satışların önüne geçilmesi, bunun için ilgili resmi ve yerel yönetimlerden destek alınması, kullanıcılar nezdindeki uyarıcı etkinliklerin sürdürülmesi.
* Tüketici ve kullanıcıların bilinçlendirilmesi için mimarlar odası, yapı denetim kuruluşları, inşaat mühendisleri odası vb kuruluşlarla işbirliğinin sürdürülmesi