İtalya'nın en önemli sanatçılarından Domingo Notaro, ''Geleceğin Anısı'' adlı sergisi için Ankara'ya geldi.
Sergisine ev sahipliği yapan Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde dün basın toplantısı düzenleyen Notaro, Ankara'ya ikinci kez konuk olduğunu söyledi.
''Ankara' yı ''An-Kara'' olarak tanımladığını söyleyen Notaro, ''Çünkü, Ankara'nın içinde geçen 'kara', İtalyanca 'cara' diye yazılır ve 'sevgili' anlamına gelir'' dedi.
Ünlü ressam Pablo Picasso ile uzun yıllara dayanan bir dostluğunun olduğunu belirten Notaro, ''Bu arkadaşlığımız yaşamı boyunca sürdü. Geceleri telefon açabildiği tek arkadaşı bendim'' sözleriyle ünlü ressamla arasındaki bağı anlattı.
Anadolu kültürünün kendisini derinden etkilediğine değinen Notaro, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde gördüğü yapıtların kendisi için birer esin kaynağına dönüştüğünü söyledi ve ''Ankara'da gördüm ki, benim çağdaşlarım da benden 8.000 yıl önce yaşamış. Albert Einstein, görecelik kuramını kanıtlamak için tam 50 yıl beklemiş. Benim başıma gelen de bu'' dedi. Türkiye'de daha öncebiri İstanbul'da, diğeri Ankara'da olmak üzere iki sergi açtığını anlatan Notaro, ''Bu ülkeye parmak uçlarımda girmeyi tercih ediyorum. Yavaş yavaş'' diye konuştu. Her şeyden esinlendiğini söylene ünlü ressam, her sanatçının, doğadaki her varlığın, her nesnenin kendisine esin kaynağı olabildiğini belirtti.
Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde gördüğü her figürden esinlendiğini söyleyen Notaro, ''Özellikle de Ana Tanrıça figürü... İçinde o kadar çok kavram barındırıyor ki... Benim için eşsiz bir esin kaynağı oldu'' sözleriyle yapıta hayranlığını dile getirdi. Kendi sanat anlayışını tanımlamaktan kaçınan ve ''Benim sanat anlayışımı benden sonra gelenler tanımlayacak'' diyen ünlü sanatçının ''Geleceğin Anısı'' adlı sergisi, bugün Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde başkentlilerle buluşacak. Sanatçının yapıtları, 18 Kasım'dan sonra da Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergilenecek.