Trabzon’da yer alan Avni Aker Stadyumu’nun faaliyeti, Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin açılmasının ardından sonlandırıldı. Uzun yıllar boyunca Trabzonspor’a ev sahipliği yapan stadyum, 2018 yılında yıkıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıkılan stadyumun yerine millet bahçesi yapılması talimatını verdi.
BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; yıkılan Avni Aker Stadyumu’nun yerine geliştirilen millet bahçesi projesinin inşaatı için 29 Mart 2019 tarihinde ihale düzenlendi. Projenin ilk etabı için düzenlenen ihale kapsamında 8 Mayıs 2019 tarihinde 21 milyon 956 bin TL’lik anlaşma yapıldı.
Millet bahçesi projesinin ikinci etabı ise adeta yılan hikayesine döndü. İkinci etap için 23 Mayıs 2022, 16 Haziran 2022, 1 Eylül 2022 ve 6 Aralık 2022 tarihlerinde açılan dört ihale de iptal edildi. Beşinci ihale ise 27 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirildi. İhale 34 milyon 723 bin TL’lik teklifin sahibi Konaç Yapı isimli Ankara merkezli şirkete verildi.
Böylelikle, Trabzon'un efsane stadyumu Avni Aker'in yerine yapılan millet bahçesi için harcanan toplam para, 56 milyon 679 bin TL’ye ulaştı.
Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.