TİSK'in Şubat ayına ilişkin Aylık Ekonomi Bülteninde, OECD Bileşik Öncü Göstergelerinin, gelişmiş ülkelerdeki canlanmanın devam edeceğini yansıttığı belirtildi. Avro Bölgesi için de büyüme işaretlerinin olumlu olduğu kaydedilen bültende, "Hindistan ve Türkiye'nin, dış dengenin en riskli görüldüğü ülkeler olduğu" görüşü ifade edildi. "Türkiye'deki siyasi gerilimler ekonomiyi tehdit etmeye devam ediyor" denilen bültende, "Siyasi çalkantıların sona ermesinin ekonominin sağlığı için ön şart niteliği taşıdığı" kaydedildi.
Kasım ayında işgücüne katılma ve istihdam oranı gerilerken, işsizlik oranının yüzde 9,9'a, kentlerdeki genç işsizliğinin ise yüzde 21,1'e yükseldiği belirtilen bültende, "yapısal önlemler alınmazsa 2014'te işsizliğin yaygınlaşmasının sürpriz olmayacağı" ifade edildi.
"2013'te liranın değer kaybına rağmen ihracatın azalmış olması, sanayinin ara malı imalatına yöneltilmesi gerekliliğini ifade ediyor" görüşü belirtilen bültende, bu yılın "ocak ayında ithalatta fazla azalış beklenmemeli, buna karşılık kamu tüketim ve yatırım harcamaları büyümeyi olumlu etkileyecek" denildi.
"Yükselen kurun Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 2014 enflasyon hedeflerini geçersiz kıldığı" ifade edilen bültende, "Türkiye 1980’den bu yana kur-faiz-enflasyon kısır döngüsü içinde. Bu kısır döngünün kırılması, kamu-özel işbirliği ile sanayi sektöründe yapısal dönüşüm sağlanmasına bağlı, ancak siyasi gerilimin sona erdirilmesi öncelik oluşturuyor" değerlendirmesinde bulunuldu.