Mersin'de AKP ve MHP'li belediye meclis üyelerinin oylarıyla yapılaşmaya açılan yeryüzünün 13'ncü Cenneti olarak bilinen Silifki ilçesinde ki Tisan Koyu'nda 1000 villa yapımına başlanması meclis gündemine taşındı. Konuyu Meclis gündemine bir soru önergesiyle taşıyan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması için soru önergesinde, “Bu çevre ve doğa katliamına dur demeyi düşünüyor musunuz?” diye sordu.
Sözcü’den Ali Ekber Şen’in haberine göre; konu ile ilgili açıklama yapan Antmen, “Akdeniz'in incisi Mersin’in Silifke ilçesinde yer alan Tisan Koyu'nun yapılaşmaya açılması MHP’li Silifke Belediyesinin 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği teklifiyle geçtiğimiz mayıs ayında Büyükşehir Belediyesinde AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edilmiştir. İlgili firma plan değişikliği tamamlanmadan 1000 villalık proje hazırlamış ve satışlara başlamıştır.” dedi.
Kanun ve yönetmenliklere aykırı işlem
Şu anda burada inşaat yapan firmanın Kıyı Kanununa ve atıkların taşınmasıyla ilgili yönetmeliklere açıkça aykırı hareket ettiğine değinen Antmen, “Bu bölge sadece doğal güzelliğiyle değil, aynı zamanda kültürel ve arkeolojik zenginliğe de sahiptir. Bu firma şimdi bunları kontrolsüz şekilde yok etmeye başlamıştır. İnşaat esnasında burada izinsiz şekilde konkasör tesisi ve bir beton santrali de yapılmıştır. Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Kabahatler Kanununa göre cezai işlem uygulamıştır ancak firma doğa ve tarih talanına devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.
Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.