Tetris, Türkiye Pazarına JLL Merkez Ofisi ile Giriş Yaptı



Kurulduğu 2003 yılından bugüne kadar, 13 Avrupa ülkesinin yanı sıra Fas, Güney Afrika ve Brezilya gibi toplam 16 ülkede 200’ün üzerinde referans projeye imza atan Tetris, JLL Türkiye merkez ofisi ile uluslararası ölçekte bir projeyi hayata geçirdi.

Tetris Operasyon Direktörü Tuna Hakan Ersavaş, farklı coğrafyalarda başarılı projelere imza atmış bir ekibin parçası olarak Türkiye’de hizmet vermekten mutluluk duyduklarını belirterek, JLL’nin ofisini tasarlarken “Workplace Strategy” (Çalışma Alanı Stratejisi) ilkesine önem verdiklerine dikkat çekti. JLL Türkiye merkez ofisinin aynı zamanda kullanıcısı da olduklarını ifade eden Ersavaş, 200’ün üzerinde çalışana konforlu ve verimli bir ofis sunan mekanın tasarım aşamasında bu nedenle farklı bir deneyim yaşadıklarını, ofis ihtiyaçlarını farklı katmanlardan görebildiklerini aktardı.

TunaTuna Hakan Ersavaş

Yaşam ve çalışma alanlarının verimliliğinin hem şirketlerin hem de ülkelerin gelişimine direkt olumlu katkı sağladığını belirten Tuna HakanErsavaş, “JLL’nin bir parçası olarak yeni çalışma alanları stratejilerine büyük önem veriyoruz. Şu an içinde bulunduğumuz yapıda toplantılar isteğe bağlı ayakta yapılabiliyor. Çalışanların masalarında keson yok. Çöp atmak istediğinizde ise ayağa kalkıp biraz hareket etmeniz gerekiyor. Bunlar küçük ayrıntılar gibi görünse de, günlük yaşamımızda rutin hareketlerimizi değiştiren faktörler. Çalışanların daha verimli ve üretken olduğu, klasik çalışma anlayışının bir adım ötesine geçen bir projeye imza attık. Türkiye’de yeni ve mutlu çalışma-yaşam alanları tasarlamaya talibiz” dedi.

JLLJLL Türkiye merkez ofisinin yer aldığı Maslak Link Plaza

Reklam Goruntulenme Bolumu


Verimlilik ön planda

Tetris Tasarım Direktörü Barış Tekcan ise, JLL Türkiye ofisinin tasarım aşamasını ve ortaya çıkan yeni çalışma alanlarını şu cümlelerle özetledi:

BarışBarış Tekcan

“Binanın konturunun primitif bilinir geometrilerin dışında farklı açılarla sınır oluşturan yapıda olması, dolaşım alanları ve cephe konturu arasında kalan boşluğu maksimum verimde kullanabilmemiz için ona ayak uydurmayı gerekli kıldı. Zemin katın, arka kısımda geniş bir bahçeye uzanması, yine aynı katın cepheden kısıtlı ışık almasına rağmen yer yer tepe ışıklıkları yardımı ile güneş ışığı alması bizleri bu katı tasarlarken mevcut girdiyi koruma yoluna sevk etti.”



“Personel aksı üzerinde ulaşılabilen ortak çalışma ve toplanma alanı, bu katın tamamına hakim doğanın ana renklerini taşıyor. Ofisin en büyük toplantı odasına dönüşebilen bu alan,  gayriresmi ve gizlilik gerektirmeyen tüm toplantılar için kullanılabilme özelliğine sahip. Bütün ofisin bir arada olabileceği, sunumların, tartışmaların oturarak izlenebileceği bir alandan söz ediyoruz. İster 4 kişi ister 100 kişi bu alanda toplanıp bir arada çalışma imkanı bulabiliyor. Mobil oturma elemanları ekran duvarı önünde toplanarak geniş ve kullanışlı bir sahneye dönüşebiliyor. Söz konusu toplanma alanı tüm bu özellikleriyle arzu edilebilecek her türlü toplantı ve etkinliğe ev sahipliği yapabilecek şekilde tasarlandı.”  

Kütüphane sessizliğinde alanlar

Barış Tekcan, JLL Türkiye ofisinde çalışanların hem verimli olabileceği, hem de mutlu zamanlar geçirebileceği alanların varolduğunu ifade ederek, “Ortak çalışma alanının bir yanında cam ve akustik elemanlarla sesten izole edilmiş sessiz bölge yer alıyor. Bu alan kütüphane sessizliğinde bir mekan. Acil cevap verilmesi gereken bir telefon geldiğinde aynı mekanda bulunan telefon odaları kullanılabiliyor. Bu sayede sessizliğin korunması sağlanıyor” şeklinde konuştu.

JLL Türkiye ofisinin tasarımında LEED CI Platinum kategorisinde bir sertifika alma hedefiyle yola çıkıldığını belirten Tekcan, uygulama kısmında da tüm ürünlerin bu doğrultuda seçildiğine dikkat çekti.

Fotoğraflar:
Gürkan Akay