Denizli merkeze bağlı Eskihisar köyü yakınlarındaki Laodikya Antik Kenti'nde, geç Roma dönemine ait ''villa'' bulundu. Laodikya Kazı Heyeti Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celal Şimşek, antik kentin güneyinden geçen demir yolunun kenarında Osman Kocaer'e ait 749 nolu parselde, Hüseyin Sarı'nın kazı izni için Denizli Müze Müdürlüğüne başvuruda bulunduğunu, bunun üzerine belirtilen yerde inceleme yaptıklarını söyledi.
Burada daha önce kaçak kazı yapıldığını ve açılan çukurda toprak altındaki mozaiklerin bir bölümünü gördüklerini ifade eden Şimşek, ''Bunun üzerine programımızda yer almamasına rağmen kazı çalışması yaptık. Ortaya geç Roma dönemine ait tarımla ilgili villa kompleksi ortaya çıktı'' dedi.
''İmpliviu'' olarak adlandırılan 120 metrekarelik iç avluda mozaik dekorların bulunduğunu kaydeden Şimşek, ''Bir bölümü kaçak kazı ve parselin traktör pulluğuyla sürülmesi sırasında tahrip olan mozaik döşemede, Yunus balığı figürü bulunuyor. Ayrıca zeminde sarı, kırmızı, beyaz ve gri renklerden oluşan geometrik süslemeler var'' diye konuştu.
Döneminde güçlü bir tarım ekonomisine sahip Lycus Vadisi'nde yer alan bu yapının bugün ''çiftlik ağası'' olarak adlandırılan kişilerden birisine ait olduğunu tahmin ettiklerini bildiren Şimşek, şunları söyledi:
''Asisli salonu, yemek odası, kileri, ısıtma sistemini çalıştıran havuzu, tapınma bölümü ve üretim alanlarıyla bu yapı, bölgede şimdiye kadar ortaya çıkarılan Roma dönemine ait tek örnek. İçinde cam cürufları da bulduk. Aynı zamanda yapının bir bölümü cam işleme atölyesi gibi de kullanılmış olabilir.''
Şimşek, M.S. 3 ve 4'üncü yüzyıllarda kullanılan yapının duvarlarının ise içinde bulunduğu tarım alanının toprak tesviyesi sırasında tahrip edildiğini belirlediklerini sözlerine ekledi.