Tarım Arazisine Termal Otel Yapacaklar



Amasya Belediyesi, 2000 yılında TİGEM’den (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü) 3 bin 469 metrekare alanı 49 yıllığına kiralayarak, üzerine Gözlek Termal Tesislerini kurdu. Daha sonra tesisler özel bir şirkete kiralandı. Bu sırada çevresi 1. sınıf tarım arazisi olan termal tesisler genişletilerek yaklaşık 19 dönümlük bir alana yayıldı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; kentin mevcut Belediye Başkanı Mehmet Sarı, geçtiğimiz Mayıs ayında tesisleri yeniden belediye bünyesine katılarak restore etmeye başladı. Termal tesislerin alanını daha da genişletmek ve yeni düzenlemeler yapmak isteyen Başkan Sarı, özel çocuklar için rehabilitasyon merkezi, konaklama, mesire alanları, kaplıca, oyun parkları yapmak için TİGEM’den 1. sınıf tarım arazisi olan 260 dönüm alanı kamulaştırmak için istedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Belediye mevcut jeotermal kaynaklarının işletme sınırları içine dahil edilmesi, yeni jeotermal kuyular açmak için sondaj alanının genişletilmesini ve mevcut otele ilave tesisler yapabilmek için Amasya Valiliğine yazı yazdı.

Valilik de belediyenin bu başvurusunu TİGEM’e gönderdi. TİGEM, 260 dönümlük arazinin sulanabilir 1. sınıf tarım arazisi olduğunu, mevcut kira sözleşmesi sınırları içerisinde kalan alanda jeotermal kuyusu açılabileceğini ve çalışmalar yapılabileceğini belirterek belediyenin talebine olumsuz cevap verdi. Kurum ayrıca, termal tesislerin alanının zaman içerisinde 19 dönüme çıktığını belirtti.

TİGEM’den istediği parselleri alamayan belediye Ekim ayı ilk meclis toplantısında konuyu meclise götürerek oylama yaptı. AKP’li meclis üyeleri dahil Millet İttifakı mensubu meclis üyeleri 260 dönümlük arazinin kamulaştırılma talebinde bulunulmasına karşı çıktı. Ancak MHP’li üyelerin oylarıyla karar mecliste kabul edildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.