Gölbaşı ilçesinde yapımı süren Çetintepe Barajı sularının altında kalacak, Selefkiler döneminde yaptırıldığı rivayet edilen Altınlı Köprü, restore edildikten sonra sualtında korumaya alınacak.
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Fırat Nehri'nin en büyük yan kollarından biri olan Göksu çayına inşa edilen Çetintepe Barajı'nın altında kalacak köprüyü korumak için çalışma başlatıldı.
DSİ Genel Müdürlüğünün yaptığı araştırmalar neticesinde, köprünün doğallığına uygun taşıma işleminin yapılamayacağının tespit edilmesi üzerine restorasyon yapılarak, su altında kalması kararlaştırıldı.
DSİ Adıyaman Müdürü Hakan Kaya, yaptığı açıklamada, Gölbaşı ilçesi ve Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesi sınırlarında yapımı süren Çetintepe Barajı'nın 2017 yılında hizmete açılmasının planlandığını söyledi.
Barajda su tutma işleminin başlamasıyla tarihi Altınlı Köprü'nün su altında kalacağını belirten Kaya, "Köprüyle ilgili hem DSİ hem de Karayolları Genel Müdürlüğü çalışmalar yapıyor. Köprü en az hasar alacak şekilde korunacak. Restorasyon çalışması yapıldıktan sonra köprüyü su altında bırakacağız" dedi.
İlk etapta köprünün taşınması için alternatifleri kurum olarak gerek yurt içi gerekse yurt dışında araştırdıklarını ifade eden Kaya, şöyle konuştu:
"Şuana kadar yaptığımız araştırmalarda böyle bir köprünün başka bir yere taşındığına dair herhangi bir bilgi bulamadık. Ayrıca taş köprülerinin taşınmasından ziyade olduğu yerde bırakılması gerekiyor. Çünkü yöreye has yapıldıkları için uygun taşınması görülmemekte. Daha çok bu köprü taşıma işlemleri tarihi çelik köprülerde yapılıyor. Bu nedenle Altınlı Köprü'yü barajın altında bırakacağız."