Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1914 yılında İngilizlere yaptırılan Eğirdir Tren Garı, yaklaşık 90 yıl boyunca bölge halkına yük ve insan taşımacılığı konusunda hizmet verdi. 2001 yılında kapatılan garın kapı ve pencerelerine beton döküldü. Gar ve çevresi, 2002 yılında Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararıyla 'Korunması Gerekli Kültür Varlığı' olarak tescil edildi. 2009 yılında özelleştirme kapsamına alınan 25 garın arasına alınan tarihi garı çevreleyen araziler, Eylül 2013'te Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldı. Mülkiyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne ait olan 415 ada, 2, 3 ve 15 numaralı 3 ayrı parselden oluşan garın arazileri, ihale yoluyla 344 bin lira bedel karşılığında satıldı.
DHA'nın haberine göre, 29 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayınlanarak duyurulan satış kararına tepki gösteren bölge halkı, Eğirdir Garı'nda bir araya gelerek satışı protesto etti. 'Bu Kent Bizim İnisiyatifi' adı altında toplanan 200 kişi, gar binası önünde sloganlarla tepkilerini dile getirdi. Eyleme destek veren dağcılar ise demiryolu üzerindeki demir köprüden iple inerek '100. Yılında Tarihi Eğirdir Garı Buluşmaları' pankartı açtı.
Eyleme katılan Hande Özdamar Tığlı, 10 yıldır Eğirdir'e uğramayan tren sesini içlerinde duyduklarını belirtti. Küçük parsellerin satışıyla başlayan sürecin gara ait tüm alanların satışına kadar gideceğini savunan Tığlı, "Eğirdir Garı'nın satışını istemediğimizi anlatmak için buradayız. Bu tarihi değerin korunması için elimizden geleni yapalım" dedi.
Mimar Ali Sinan ise Eğirdir'de ortaya konulan toplumsal çabanın, Türkiye'de özelleştirilen diğer gar yapıları için de örnek olduğunu vurgulayarak, ilçenin tarihi kimliği ve kent belleği açısından önemli olan alanın mutlaka korunması gerektiğini dile getirdi. Eylemlerine devam edeceklerini kaydeden Ali Sinan, tarihi garda çekilen 'Mine' filminin başrol oyuncuları Türkan Şoray ve Cihan Ünal'ı da garın korunması için yapılacak etkinliklere davet edeceklerini söyledi.