Sosyal İnovasyon için Kentsel Yeşil Alanlar Projesi Başladı



Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında “Şehir Eşleştirme Programı” kapsamında desteklenen Sosyal İnovasyon için Kentsel Yeşil Alanlar Projesinin basın tanıtımı gerçekleştirildi. Mersin Üniversitesi (MEÜ), Akdeniz Belediyesi, Yunanistan'ın Selanik kentinden Delta Belediyesi ile ANTIGONE Derneği’nin paydaş olduğu projenin tanıtım toplantısına, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade ile öğretim elemanları katıldı. Çiftlikköy Kampusu Vadi Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya, İdlib'teki hava saldırısında 33 askerin şehit olması nedeniyle Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak katılmadı.

İHA’da yer alan habere göre; toplantıda konuşan Rektör Çamsarı, şu an Mersin'de proje yapmadıkları hiçbir yerel yönetim olmadığını vurgulayarak, başta Mersin Valisi Ali İhsan Su olmak üzere belediye başkanlarının hepsiyle irtibat halinde olduklarını kaydetti. Akdeniz Belediyesi'nin, işbirliği konusunda oldukça istekli ve çalışkan olduğunu vurgulayan Çamsarı, Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak'ın da projeler konusunda çok destek olduğunu dile getirdi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

“Yeşil alanlar, Mersin'in en büyük sorunlarından biri”
Bu projelere Sürekli Eğitim Merkezi ve Proje Ofisi ile başladıklarını ifade eden Çamsarı, Sosyal İnovasyon İçin Kentsel Yeşil Alanlar Projesinin önemine değindi. Yeşil alanların, Mersin'in en büyük sorunlarından biri olduğuna dikkat çeken Çamsarı, “O yeşil alanların şekli ve dizaynından ziyade içeriği ve nasıl olması, hangi bitkilerin ne düzeyde olması, eski Mersin'in ne kadar düzeltilmesi, hangi binalarının nasıl kullanılması gerektiği, şu an tek bu projeyle ilgili değil, birden fazla projeyle ve birden fazla belediyeyle ortaklık yaparak, üniversitemizin ve akademisyenlerimizin fikirleriyle şekilleniyor” diye konuştu.

“Amacımız, halkın yeşil alanlara ilişkin farkındalığını artırmak”
Projenin koordinatörlüğünü yürüten MEÜ Rektör Danışmanı, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade ise toplam bütçesi 120 bin 736 euro olan Sosyal İnovasyon İçin Kentsel Yeşil Alanlar Projesi ile ilgili bilgi verdi. Akdeniz Belediyesi, Selanik Delta Belediyesi ve ANTIGONE Derneği ile birlikte yürütecekleri projenin süresinin 15 ay olduğunu söyledi. Projenin hedeflerini anlatan Kadızade, “Yerel düzeyde karar alma süreçlerine vatandaşların aktif katılımının sağlanmasını ve iletişim faaliyetleri aracılığıyla kamuoyunun kentsel yeşil alanların faydalarına ilişkin farkındalığının artırılmasını amaçlıyoruz” dedi.