Muğla’nın Marmaris ilçesi Selimiye Koyu’na MUÇEV (Muğla Çevre Vakfı) tarafından yapılmak istenen 145 tekne kapasiteli marina projesi için Selimiye Mahallesi’nde Halkın Katılım Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kent Politikaları Derneği, Marmaris Denizciler ve Kaptanları Koruma Derneği , Marmaris Doğa Gönüllüleri , Marmaris Mimarlar odası, Marmaris Belediyesi yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.
Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; toplantının açılışından itibaren vatandaşlar “Selimiye’ye Marina İstemiyoruz” pankartı açarak sık sık “marina istemiyoruz” sloganları atmaları üzerine toplantı yapılamadı.
Toplantıya katılan Marmaris Belediye Başkanvekili Av. Tunç Telli, meclis üyeleri ve belediye birim müdürleri vatandaşların yanında yer aldı.
Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki Derinazmağı Mevkii’nde MUÇEV AŞ tarafından Portmarin Liman İşletmeciliği’ne verilen 145 tekne kapasiteli alanla ilgili düzenlenen ÇED toplantısında vatandaşların gösterdiği yoğun tepki yaklaşık 20 dakika sürdü. Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı ve firma yetkilileri toplantıyı açamadan kapatarak salondan ayrılmak zorunda kaldı.
Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.