Selde Çöken Yol 21 Gündür Kapalı



“Asrın projesi” olarak adlandırılan Ordu-Adana arasını 6 saate indirecek olan yaklaşık 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu, 10 Temmuz’da Ordu’da etkili olan kuvvetli yağışa teslim oldu. 15 yıl önce 1 milyar 466 milyon liraya ihale edilen yol, Mesudiye ilçesinde bulunan Darıcabaşı Tüneli girişinde meydana gelen heyelan sonucu çökerek tamamen ulaşıma kapandı.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; bölge halkı  dağlardan geçen ve oldukça uzun olan alternatif yola yönlendirildi. Ancak, vatandaşlar aradan geçen 20 günde yolda hiç bir çalışma olmaması ve alternatif yolun çok uzun olması nedeniyle tünelin önünde bir araya geldi. Vatandaşlara CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de destek verdi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Yolun çöktüğü yerde inceleme yapan ve vatandaşlara destek veren CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Çağlayan deresi akarın ağzından girip aşağıya doğru gitmesi gerekiyor. Fakat buradaki malzeme kötü ve tekniğine uygun yapılmadığı için burası uçmuş durumda ve ulaşıma kapalı. Ancak bu yol sadece Karadeniz- Akdeniz ulaşımı için değil, Kabadüz ilçesinden 19, Mesudiye’den 72 mahallenin kullandığı bir yol. Şimdi fındık sezonu geldi. Güney Doğu’dan Karadeniz’e gelecek yaklaşık 300-400 bin fındık işçisi bu yolu kullanıyordu. Karayolları bölge müdürü ile konuştum 1 – 1.5 ay içinde burayı bitireceğini söylüyor. Yani henüz ihale aşamasında, bunu da takip edeceğiz.
İhalenin ve teknik aksamların bir an önce bitirilmesini ve yola hemen kalıcı bir köprü yapılmasını istiyoruz. Ancak vatandaş, burada acil durumları için bir servis yolu istiyor. 15 kilometre uzunluğunda servis yolu yapılmış. Yaptıkları servis yolu dağları dolaşıyor. Siz 15 kilometre servis yolu yapacağınıza 15 metrelik yolu yapın.” dedi.

Öte yandan Adıgüzel, yolun ne zaman trafiğe açılacağı konusunda ise TBMM’ye soru önergesi verdiğini dile getirdi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.