Sahil şeridinde yer yer 50-60 metrelik çekilmeler görülen göldeki su seviyesi de 1 metre civarında düştü.
DHA'nın haberine göre, Sapanca Gölü yıllardır sadece Sakarya’nın merkez İlçesi Adapazarı’nın su ihtiyacını karşılıyordu. Sakarya Büyükşehir olduktan sonra buradan Kaynarca, Ferizli, Sögütlü gibi ilçelere su pompalanmaya başlandı. Bu arada bu yıl yağışların yetersiz olması nedeniyle İzmit’teki Yuvacık Barajının su seviyesi de aşırı derecede düşmesi nedeniyle Sapanca Gölünden İzmit’e ishale hatlarıyla su çekildi. Bu yıl ilkbahar mevsimi de dahil bölgeye yeterli yağış düşmediğinden sürekli çekilen su nedeniyle sahil şeridin deki iskeleler, sazlıklar açığa çıktı.
Metoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre bu bölgede 2012 yılı Eylül ayında metrekareye 64.7, 2013 Eylül ayında ise 18.7 kiloğram yağmur düştü. 2012 Ekim ayında ise 67. 2 kilogram yağış düşerken 2013 yılı Ekim ayında düşen yağmur miktarı 46.2 kiloğramda kaldı. Yine meteroloji verilerine göre yine Kasım ayında bu bölgede metrekareye 87.4 kiloğram yağmur düşmesine karşılık bu yıl Kasım ayında ise neredeyse hiç yağış gerçekleşmedi.
Sapanca Gölü’ndeki bu çekilme bu çevrede yaşayan vatandaşları endişelendirirken Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi yetkilileri tüm umutlarını bu yıl geçiken yağmurların gelmesine bağladı. Bölgede yaşayan vatandaşlar ise Sapanca gölünde hiçbir dönem bu kadar fazla su çekilmesi görmediklerini belirtti. Vatandaşlar, bunun nedenini yağışların yetersiz olmasına bağlarken bir başka nedenin ise sadece Sapanca İlçesi sınırları içersinde faliyet gösteren su firmaları olduğunu söylediler. Vatandaşlar bu firmaların büyük bir kısmının gölü besleyen su kaynakları üzerine kurulduğunu ve kontrolsüz bir şekilde su çektiklerini belirtiyor.