Sanat, Tasarım ve İletişim Okulu Akademi Neo Eğitime Başlıyor
Sanat - Tasarım - İletişim alanlarında gençlere nitelikli eğitim sunmayı hedefleyen Akademi Neo, 3 Aralık’ta Taksim’deki binasında eğitime başlıyor.
'Moda Tasarımı', 'Sinema-TV', 'Oyunculuk', 'Grafik Tasarım', 'Reklamcılık' ve 'Yazılı ve Görsel Medyada Habercilik' olmak üzere altı bölümün yer aldığı Akademi Neo’da öğrenciler, iki yıllık eğitimleri boyunca kendi alanlarında isim yapmış pek çok sanatçı/eğitmenden ders alacak. Mülakat ve yetenek sınavıyla seçilen öğrenciler 12–16 kişilik sınıflarda uygulama ağırlıklı eğitim görecek.
Sanat-Tasarım-İletişim alanlarında nitelikli bir eğitim vermeyi hedefleyen Akademi Neo'da "Moda Tasarımı", "Sinema-TV", "Oyunculuk", "Grafik Tasarım", "Reklamcılık" ve "Yazılı ve Görsel Medyada Habercilik" olmak üzere altı bölüm bulunuyor. Öğrenciler, iki yıllık eğitimleri boyunca 12-16 kişilik sınıflarda yenilikçi ve uygulama ağırlıklı dersler alacak. Akademi Neo, yüksek düzeyde eğitim verebilmek için tüm bölümlere mülakat veya yetenek sınavıyla öğrenci kabul ediyor.
Türkiye’de kendi alanında başarılı olmuş sanatçı ve eğitmenleri Akademi Neo çatısı altına toplayan kurum, mezunlarının sadece Türkiye’de değil, dünya ölçüsünde de başarılı çalışmalar gerçekleştirebilmesini hedefliyor. Bu nedenle tüm öğrencilerine iki yıllık eğitim süresince yabancı dil eğitim olanağını da sunuyor.
Eğitim kadrosu ve teknolojik yenilikler
Akademi Neo, gerek eğitim kadrosu gerek eğitimin içeriği açısından sunduğu yeniliklerin yanı sıra pek çok farklılık taşıyan bir eğitim anlayışı da sunuyor. Türkiye’nin en önemli ve en deneyimli grafik tasarımcılarından Prof. Yurdaer Altıntaş, başkanlığını yaptığı “Grafik Tasarım” bölümünde kurduğu güçlü kadroyla birlikte, deneyimlerini öğrencilerle paylaşacak. Öğrenciler, alacakları temel eğitimin yanı sıra, sektördeki önemli isimlerle yapacakları atölye dersleriyle, dijital fotoğrafçılık gibi grafik tasarımının ilişkide bulunduğu tüm alanlarda da deneyim kazanacak.
Moda dünyasının dahi ismi tasarımcı Ümit Ünal’ın bölüm başkanlığını yaptığı “Moda Tasarımı” bölümü öğrencileri, Türkiye’de ilk defa “Moda Tasarımı” eğitiminin yanı sıra “Moda Editörlüğü” ve “Stilistlik” eğitimi de alacak. Ümit Ünal'ın Tünel'deki atölyesinde uygulama derslerini alan öğrenciler, ünlü modacıyla birebir çalışma fırsatı bulacak.
Türkiye sinemasının önemli isimlerinden yönetmen Derviş Zaim'in başkanlığını yaptığı “Sinema–TV” bölümüyse, program ve uygulama olanakları açısından Türkiye'de bir ilk. İki öğrenciye bir kameranın düştüğü bölümde, sektördeki en yeni dijital kurgu programlarının kullanılabileceği gelişmiş bir teknik altyapı mevcut. Öğrenciler ders saatlerinin dışında da tüm teknik olanaklardan yararlanabilecek.
Tiyatro çalışmalarını uzun yıllar Londra'da sürdürdükten sonra Türkiye'ye dönen Mehmet Ergen’in başkanlığını yaptığı “Oyunculuk” bölümündeyse, oyunculuk eğitimi ilk defa “Gösteri Sanatçısı” eğitimiyle bütünleşiyor. Öğrenciler, oyunculuk eğitimlerini dans, ses ve müzik, film oyunculuğu, yazarlık ve yönetmenlik eğitimiyle de pekiştirecek.
İlk yıldan itibaren fikir-plan-üretim kapsamında tasarlanan “Reklamcılık” programının bölüm başkanıysa, akademisyen ve deneyimli reklamcı Senem Burkutoğlu. Akademi Neo Reklamcılık Bölümü’nün öncelikli hedefi, bilgi, beceri ve donanımını, hayatın tüm boyutlarında yaratıcı çözümlere dönüştürebilen bireyler yetiştirmek. Sektörün önde gelen isimlerinden eğitim alan bölüm mezunları, iletişim tasarımcısı, ajans prodüktörü, reklamcı, sanat yönetmeni, etkinlik yöneticisi veya reklam yazarı olarak çalışabilecek. Bu amaca erişmek için Reklamcılık Bölümü, 360 dereceyi kapsayan bir bakış açısıyla oluşturuldu.
Mesut Yar’ın başkanlığını yaptığı “Yazılı ve Görsel Medyada Habercilik” bölümünün hedefiyse, Temel Gazetecilik, Televizyon Haberciliği ve akademik anlamda ilk kez ele alınan Magazin Gazeteciliği başlıkları altında, medya sektörünün gereksinim duyduğu yaratıcı ve nitelikli habercileri yetiştirmek. Bu hedef doğrultusunda, uygulama ağırlıklı habercilik programıyla, öğrencilerini öncelikle geleneksel gazeteciliğin gerektirdiği haber değerlendirme, üretme, yazma, analiz ve eleştiri becerileriyle donatacak.
Her öğrenciye bir PC ve bir MacPro bilgisayarın düştüğü Akademi Neo'da sınıfların tümünde, teknoloji harikası akıllı tahta, projeksiyon cihazı, eğitmen bilgisayarı, 4+1 surround ses sistemi ve DVD oynatıcı bulunmaktadır. Ayrıca matrix switch sistemiyle binadaki herhangi bir sınıftan diğerine etkileşimli görüntü, ses ve veri aktarımı yapmak da mümkün. Bölümler arasında etkileşim ve birlikte çalışma/birbirini tamamlama anlayışı uygulamalı olarak hayata geçirilecek. Örneğin, Sinema-TV öğrencilerinin çekecekleri kısa filmin kostümlerini, Moda Tasarım bölümü tasarlayacak. Bu sebeple iki bölüm, sınıflarındaki kamera ve projektör cihazı sayesinde, eş zamanlı geri bildirimde bulunabilecek.
Akademi Neo bölümlerine son başvuru tarihi 22 Kasım’dır. Mülakatlarsa 24–25 Kasım’da gerçekleştirilecek.
Akademik Takvim
I.Dönem : 3 Aralık 2007 – 29 Şubat 2008
II.Dönem : 10 Mart 2008 - 13 Haziran 2008
Bölümler
GRAFİK TASARIM
Bölüm Başkanı: PROF. YURDAER ALTINTAŞ
Eğitmenler: Prof. Dilek Bektaş Grafik Tasarım Tarihi / Yeşim Demir Yazı Bilgisi, Tipografi, Yayın Grafiği / Prof.Yurdaer Altıntaş ve M.Ali Türkmen Grafik Tasarım, İllüstrasyon / Yeşim Bilge Digital Grafik Teknikleri, 3 Boyutlu Animasyon, Web Tasarımı, Multimedya, Hareketli Görüntü / Sermet Tolan Üretim Teknikleri
SİNEMA
TV Bölüm Başkanı: DERVİŞ ZAİM
Eğitmenler: Derviş Zaim Yönetmenlik / Serpil Kırel Senaryo/ Serkan Çiftçi Video Üretimi / Çiçek Kahraman Kurgu Teknikleri ve Kuramı / Çağla Ormanlar Ok Sanat Yönetimi / Kerem Kurdoğlu Post Prodüksiyon, Görsel Efekt ve Animasyon / Övgü Gökçe Dünya Sineması / Selim Eyüboğlu Sinemada Zamana Direnen Tarz ve Trendler / Geçmişle Gelecek Arasında: Sinemanın Değişen Kabuğu / Senem Aytaç Film Teorisi / Alper Maral Ses ve Müzik / Serkan Çakarer Yapım
OYUNCULUK
Bölüm Başkanı: MEHMET ERGEN
Eğitmenler: Mehmet Ergen Yazarlık Atölyesi / Seçil Honeywill Dramaturji / Çiğdem Erken Müzikal / Gökmen Kasabalı Devinim / Çağdaş Dans / Funda İlhan Diksiyon / Ömer Akgüllü Temel Oyunculuk / Berna Tunalı Film Oyunculuğu / Yücel Erten, Serhat Tutumluer ve Mehmet Ergen Sahne Çalışması
MODA TASARIMI
Bölüm Başkanı: ÜMİT ÜNAL
Eğitmenler: Ümit Ünal Moda Tasarımı - Tasarımsal Yaklaşımlar / Ümit Ünal - Sevtap Ünal - Heidi Dekter Atölye: Moda Tasarım Uygulamaları / Bülent Gürcihan İllüstrasyon ve Estetik Çizim / Belma Yazkan Teknik Tasarım / Mehtap Yılmaz Sanat ve Moda Tarihi / Esra Başıbüyük Moda Editörlüğü ve Styling/
REKLAMCILIK
Bölüm Başkanı: SENEM BURKUTOĞLU
Eğitmenler: Emel Ertaş Pazarlama / Ümit Çelebi Reklamcılık / A.Senem Burkutoğlu Yaratmak İçin Düşünmek, Markalaşma, Kampanya / Bala Atahan Medya / Eray Makal Görsel İkna / Gaye Atakan Marka Yönetimi, Marka Ajanstan Ne İster / Sermet Tolan / Ahmet Erülgen Üretim Teknikleri /Berika Göncü İtibar Yönetimi / Erol Batislam Stratejik Planlama / İzzeddin Çalislar Yaratıcı Yazarlık / Ulvi Yaman Etkinlik Yönetimi ve Pazarlaması / Sevda Çavas Tüketiciyi Okumak, Reklam Okumak / Emre Erşahin Geleceğin Pazarlama İletişimi / Gülbin Erduran Reklam Ustaları / İpek Özel 360 Derece Pazarlama İletişimi / Selda Sedeş Reklamcının Kariyer Planı
YAZILI VE GÖRSEL MEDYADA HABERCİLİK
Bölüm Başkanı: MESUT YAR
Eğitmenler: Mesut Yar TV Yayıncılığının Temelleri / Çiğdem Anad TV'de Haber Atölyesi / Cengiz Semercioğlu Gazete Okumak, TV İzlemek / Ömer Özgüner Türkiye'de Popüler Kültür Tarihi / Murat Sabuncu Temel Gazeteciliğe Giriş, Klasik Gazetecilikten Çıkış / Balçiçek Pamir Röportaj Nedir Ne Değildir? / Mehmet Coşkundeniz Magazin Gazeteciliği / Suat Kozluklu Haber Toplama ve Yazma / Şule Yücebıyık Medyanın Kurumlarla İletişimi / Serhat Ulueren Temelden Uzmanlaşma; Spor Haberciliği ve Sporda Magazin / M.Akif Aydın TV Mutfağında Çıraklık, Kalfalık, Ustalık