Samsun’da Taş Ocağına Bölge Sakinlerinden Tepki

(Fotoğraf: ANKA)

Samsun'un Kavak ilçesinin Köseli ve Karapınar köyleri sınırları içerisinde çimento fabrikası için kurulan taş ocaklarının çalışmalarına ara vermeksizin devam etmesi, bölge sakinleriyle köyleri ziyarete gelenlerin tepkisini çekti.

ANKA’da yer alan habere göre; Kavak Sanayici İş İnsanları Yöneticileri ve Akademisyenleri Derneği (KAVSİYAD) Başkanı Serdar Yerişkin, Köseli köyündeki taş ocağı çalışmalarının yapıldığı yerde köylerini ziyarete gelenlerle birlikte açıklama yaptı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Köseli, şunları söyledi:

“Burada bir firma 250 hektarlık alanı çalışma alanı olarak belirlemiş, bu 250 hektarlık alana yanlış bilmiyorsam ÇED gerek kalmıyor. Buraya taş ocağı kurulacak. Taş ocağı kurulacak ama şu anda istenilen rezerv, istenilen taş elde edilemedi. Sonraki aşama alan genişletilmesine gidilecek. Haliyle buraya iş makinaları girdiği zaman, denildiği gibi burada taş ocağı yapıldığı zaman, dinamit patlayacak. Bu insanlar üretmek zorunda, üstteki maden üretirken, alttaki su kaynakları kaybolacak. Biz bunu öngörebiliyoruz. Hayat susuz olmayacaksa, bu suyun üzerine bu çalışma niye yapılıyor? Bu doğa niye katlediliyor?"