SAMET, AURA & İPA Yaz Akademisi ile Geleceğin Tasarımcılarının Yanında



6 Şubat Depremleri sonrası hayatların normale dönmesi için verilen çabalara destek olmak amacıyla, AURA İstanbul ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Planlama Ajansı partnerliğinde “Sürdürülebilir Normale Doğru” yaz akademisinin ikincisi düzenlendi. “Gündelik Hayatı Müştereklerle Yeniden Örmek: Müşterek Mutfak +” başlıklı atölyede, Hayriye Eşbah Tunçay, Tansel Korkmaz, İnci Olgun ve Defne Akşin Akyol yürütücülüğünde, disiplinlerarası kolektif çalışmalar gerçekleştirildi. AURA & İPA Yaz Akademisi, geçici yerleşim alanlarında sosyalleşmek için tasarlanmış açık/kapalı alanların eksikliğinden hareketle bu dönemki atölye çalışmasının konusunu geçici yerleşim alanları için “Müşterek Mutfak +“ olarak belirledi. 

Program, Hatay ve İstanbul’daki üniversitelerin Mimarlık, İç Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı eğitimi alan 2. 3. ve 4. sınıfı tamamlamış 35 öğrenciyi kapsıyor. İPA Kampüs'te düzenlenen programa katılan öğrenciler, alanında uzman akademisyen ve meslek profesyonellerinin seminerlerine katılarak mesleki donanımlarını artırma, farklı üniversitelerden öğrenciler ile sosyalleşerek deneyimlerini paylaşma, İstanbul’un mimari ve kentsel gelişimine odaklanan gezilere katılma ve disiplinlerarası atölye ortamında kolektif çalışma yapma olanağı buldu.

Bu değerli projede olmaktan büyük onur duyduklarını dile getiren SAMET Pazarlama Genel Müdür Yrd. Pınar Uçkan; “Bu ülkede doğup büyüyen, şu an kıtalararası yolculuğuna devam eden SAMET, ülke olarak yaşadığımız büyük felaketin izlerini bir nebze olsa da hafifletmeyi ve geleceğin daha sağlam daha güvenilir inşaası için yarının tasarımcısının yanında olmayı önemsiyor ve her zaman desteklemekten büyük onur duyuyoruz” sözleri ile ifade etti.

*

SAMET Hakkında

Mobilya teknik aksesuarları alanında beş ayrı ürün grubunda, 6 binden fazla inovatif ürün geliştiren SAMET, Çerkezköy’de toplam 60 bin 770 m²’sinde üretim yapılan, toplam 80bin 500 m²’lik alana sahip olan tesisiyle, robotların yanı sıra binden fazla çalışanın görev aldığı yüksek teknolojili üretim faaliyetlerini sürdürüyor. Dünyada mobilya aksesuar pazarında faaliyet gösteren markalar arasında katma değerli üretim yapan marka olarak ilk üçte yer alan SAMET, 100 kişilik AR-GE ekibiyle Avrupa Patent Ofisi verilerine göre tüm üretici firmalar arasında yapılan araştırmaya göre 310 patent başvurusu ile Türkiye’de 5. Sırada… ABD, Kolombiya, Ekvador, Fas, Cezayir, Portekiz, Norveç, Polonya, Romanya, Özbekistan, Pakistan, Suudi Arabistan ve Tayland olmak üzere 13 ülkede stratejik ortakları bulunan ve bu ülkelerde en büyük mobilya şirketleriyle çalışan SAMET, gelişmekte olan ülkelere yaptığı yatırımları ile de öne çıkıyor. Yurtdışında ilk üretim tesisini Hindistan’da açacak olan SAMET, sadece Hindistan pazarına değil Asya pazarına da hizmet edecek. Çok yakın bir gelecekte başka coğrafyalarda da yatırımlarına devam edecek olan SAMET, %100 Türk markasını ve kalitesini tüm dünyaya tanıtmak misyonuyla 4 kıtada Türk bayrağını dalgalandırmanın gururunu taşıyor.