Sahilin Yeni Projesinde Yüksekliğe 55 Metre Ayarı



Tarihi Yarımada’ya komşu olan Büyükyalı projesinin silueti bozmayacak doğrultuda, silüet kararlarına uygun olarak planlandığını anlatan Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul, Yenigün İnşaat Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, "Silüetin ön gördüğü koşullar neyse ona göre hareket ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Büyükşehir Belediyesinin parametrelerini dikkate alıyoruz" dedi. Projedeki blokların 5 ile 17 kat arasında değişeceğini ifade eden Akbalık, "En yüksek binamız mevcut kanunlara uygun olarak 55 metre olacak" diye belirtti.

Büyükyalı projesiyle ilgili bilgi veren Akbalık, “Büyükyalı için, dünya çapında 14 mimarlık firmasına brif gönderdik ve 6 firmanın finale kaldığı bir yarışma düzenledik. Yarışmanın sonucunda projemizin mimarlığını, 200’den fazla uluslararası ödülün sahibi İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor üstlendi. Projede yer alan 4 ana kapı, Büyükyalı’daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağlıyor. Bu nedenle projemizi ‘4 mahalle, 1 semt’ olarak tanımlıyoruz” dedi.


 
Projede farklı konsept ve büyüklüklerde konutlar, otel ve otelle birlikte işletilecek markalı rezidans konutlar yer alıyor. Ayrıca, ticari, sanatsal, kültürel ve sosyal tesislerle çocuk alanlarının yer alacağı kiralanabilir sosyal alanlar bulunuyor. Toplam 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı’nın ilk etabında, 452 ünitenin satışa sunulması hedefleniyor.


 
"Tarihi binalar kültür sanat merkezi olacak"

Geçmişte askeriye tarafından tank bakım atölyesi olarak kullanılan ve 100 yıldır kamunun  kullanımına kapalı olan arazideki tarihi binalar; kültür-sanat merkezi, sergi alanı, çocuk kulübü, yeme-içme alanı ve moda-sanat atölyesi olarak değerlendirileceğini anlatan Akbalık, Büyükyalı’nın, 15-18 Mart 2016 tarihleri arasında Cannes’da düzenlenecek MIPIM Fuarı’nın dikkat çekici projelerinden biri olacağını belirtti.
 
Dünyaca ünlü mimarlık ofisiyle anlaştı

Projelerinde belli bir mimari stili uygulamak yerine, yaşayan, nefes alan ve çevreye saygılı tasarımlar gerçekleştirmeyi amaçlayan, Büyükyalı’nın mimarı Chapman Taylor, dünyadaki önemli karma projeleriyle tanınıyor. Konut, eğlence, rekreasyon, rezidans ve ofis tasarımlarıyla dikkat çeken şirket, Londra’nın ikonik binalarından Scotland Yard’ın ve İngiltere’de, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Bath şehrindeki ödüllü SouthGate karma projesinin de mimarı. 90 ülkede 2.000’den fazla tasarım üretip 200’den fazla ödül alan firma, 1959 yılında İngiltere’de kuruldu.

Reklam Goruntulenme Bolumu