Dün (18 Haziran Salı) başlayan ve Safranbolu Belediyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ile University of Applied Sciences Stuttgart işbirliğinde düzenlen çalıştay, 4 gün sürecek.
University of Applied Sciences Stuttgart Öğretim Görevlisi Prof. Klauas Peter Goebez, Cinci Hanı'nda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Safranbolu ilçesinin kültürel mirası ile çok önemli bir kent olduğunu ve bu kentte bu çalıştayı yapıyor olmaktan mutlu olduklarını söyledi. Çalıştayı 3 aşamada tamamlayacaklarını ifade eden Goebez, "İlk aşamada olabildiğince açık düşünerek tüm fikirleri bir araya getirmek istiyoruz. Sonra biriktirilen bu fikirler ile daha da derinlere inerek çözüme ulaşmak yönünde bir çalışma sürdüreceğiz. Son gün ise bu fikirleri bir sergiye dönüştürerek çalışmaların görsel yayını görmüş olacağız" diye konuştu.
Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise konuşmasında, tarihi evlere zarar veren en büyük unsurlardan olan ıslak zeminler konusuna çözüm bulmayı amaçladıklarını, teknolojiyi de kullanarak ıslak zeminlerin önüne geçmek istediklerini kaydetti.
Konuşmaların ardından 'Dünya Mirası Kavramının Gelişimi Çerçevesinde Safranbolu' ve 'Kültür Varlıklarında Yeni Yaşamlar' başlıklı sunumlar yapıldı; fotoğrafçı Cemil Belder'in 'Gülümse Safranbolu Çekiyorum' ve gazeteci-yazar Aytekin Kuş'un 'Bir Zamanlar Safranbolu' isimli fotoğraf sergileri açıldı.