Ürünler ‘kör kalıp’ olarak kullanılırlar ve betona şekil vererek döşemeyi taşıyan yüzlerce betonarme kemer, kubbe ve onları destekleyen sütunlar oluştururlar. Dolgu amaçlı kullanıldığında, alternatiflerine kıyasla benzersiz nakliye, yatay-dikey taşıma ve yer tasarrufu sağlar. Örneğin; 50 kamyon gazbetonluk bir dolgu, 1 kamyon kör kalıpla yapılabilir. Kolay ve hızlı (90 m2/adam-saat) kurulumu sayesinde inşaat süresi ciddi oranda kısalır. Döşeme imalatında kullanılan beton, demir ve diğer tüm dolgu malzemelerinden tasarruf sağlanır, tüm yapı hafifler. Kör kalıpların oluşturduğu boşluk havalandırılabilir ve içinden her türlü mekanik/elektrik tesisat geçirilebilir. Oluşturulan yüzey beton olduğu için üzerine daha sonra serbestçe her türlü zemin kaplaması yapılabilir, tuğla-gazbeton-alçıpan vb. bölme duvar oluşturulabilir. Temelde kullanıldıklarında yapı Radon gazından ve nemden korunur, ısı ve ses izolasyonu sağlanır. Geri dönüşümlü polipropilen ile üretilen kör kalıplar projeye LEED puanı da kazandırırlar.
Kullanım alanları:
Modulo kör kalıp sistemi katta hafif dolgu, temel üzerinde dolgu, betonarme yükseltilmiş döşeme, peyzaj dolgusu, mütemadi temel dolgusu, havalandırılabilir temelde kullanılabilir.
Rönesans RMI, Adana Entegre Sağlık Kampüsünde Modulo Kör Kalıplarını kullandı
Toplam uygulama alanı 30.000 m2 olan Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nde H55 kör kalıpları ile temel üzerinde dolgu uygulaması yapıldı. İç içe geçen kör kalıpların oluşturduğu boşluklu yapı sayesinde 1:50 oranında dolgu malzemesi hacminden tasarruf sağlandı. Kolay ve hızlı kurulumu sayesinde imalat süresi ciddi oranda kısaldı. Alternatiflerine göre en kolay, en ekonomik ve en hafif dolgu gerçekleştirildi.
@referanskodu:30.03.2016@