Birleşmiş Milletler tarafından 2015-2030 için tanımlanan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu projeler geliştiren Roca, asırlık geçmişini, yenilikçi yaklaşımlara birleştirerek üretimden organizasyonel süreçlere kadar her aşamada sürdürülebilirlik vizyonuyla hareket ediyor. Bu vizyon çerçevesinde birçok proje ve iş birliğine imza atan Roca, finansman kuruluşlarından nihai olarak taahhüt edilen miktarın çok üzerinde bir teklif gelmesi üzerine sürdürülebilir politikalara katkı sağlamak amacıyla 350 milyon Euro’luk sendikasyon kredisini yeniledi. Finansmanla birlikte çevre koruma çözümlerini yakın merceğe alan Roca, karbon emisyonu ve su tüketiminin azaltılmasıyla ilgili taahhütlerde bulundu.
“Roca sürdürülebilir teknolojide kararlı adımlarla ilerleyecek”
Roca’nın yönetiminde daha fazla çevresel, sosyal ve kurumsal faydayı amaçladığına dikkat çeken Roca Türkiye Genel Müdürü Salvador Lopez Oliva, "Sürdürülebilirlik, Roca Group'un kurumsal stratejisinde merkezi bir rol oynuyor ve sürdürülebilirliği tüm iş yapış biçimimize yön veren bir anlayış olarak görüyoruz. Birleşmiş Milletler tarafından 2015-2030 için tanımlanan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu olan faaliyetlerimiz, yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegeni korumak ve herkes için refah sağlamak gibi temel misyonları içeriyor. Finansmanımızı belirli çevresel taahhütlerin satın alınmasıyla ilişkilendirmek, şirketin bu alanda kararlı ilerleme kaydetmeye devam etme isteğini yansıtıyor. Sürdürülebilirlik politikamızın ekonomi ayağında, tüm paydaşlarımıza katma değer yaratmak amacıyla sürekli büyüme hedefi yer alıyor. Yeni teknolojilere yatırımlar, uzmanlarla iş birliği ve bilgi paylaşımı yoluyla sektörün ilerlemesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Grubun stratejisi ve finansman yapısının amacı daha fazla çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ESG) faktörlerine bağlı olmak. Roca Group, 2020 mali yılını, pandemi ve küresel ekonomideki yavaşlama nedeniyle 2019'dan yüzde 9,5 daha az olan 1,68 milyar Euro ciro ile kapattı. Buna rağmen, FAVÖK yüzde 21 artışla 306 milyona yükselirken, konsolide net kâr yüzde 12 azalarak 60 milyon olarak gerçekleşti” dedi.
Finansmanla karbon emisyonları ve yıllık su tüketimi azaltılacak
Kredinin çevresel fayda ekosistemi ile ilişkisini vurgulayan Salvador Lopez Oliva, finansmanın Roca’nın bankacılık kurumlarıyla olan ilişkisinde yenilikçi bir değişikliği temsil ettiğine değinerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Finansmanın amacı, şirketin karbon emisyonlarının ve yıllık su tüketiminin azaltılmasıyla ilgili iki sürdürülebilirlik hedefine ulaşmak. Grubun hazırlamakta olduğu ‘Karbondan Arındırma Yol Haritası’da sürdürülebilir teknolojilerin bir parçasını oluşturuyor. Bu hedefler, küresel çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ESG) stratejisi belgelendirme kuruluşu olan Sustainalyt-ics tarafından doğrulandı. Roca’nın sürdürülebilirlik anlayışını oluşturan ana felsefe, günümüzün gerçeklerini dikkate alarak gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir model sunmak. Bu doğrultuda hammaddeden, bu maddelerin teminat sürecine, üretimden depolamaya kadar her aşamada sürdürülebilirlik politikamız geçerli.”
Roca su eksikliğinin çözümüne de katkı sağlayacak
Su ve enerji tasarrufunda öncü ürünler, yenilikçi sistemler geliştiren Roca dünyadaki su ile sanitasyon eksikliğinden kaynaklanan sorunların çözümüne katkı sağlayan We Are Water Vakfı’nın projelerini destekleyecek. Kar amacı gütmeyen vakıf için yıllık bağış yapma taahhüdü veren Roca, bağış miktarının tanımlanan sürdürülebilirlik göstergeleri ile bağlantılı olduğunu belirtti.
*
Roca Hakkında
Roca, mimari, inşaat ve iç mekanlar için tasarlanmış seramik döşeme ve duvar karoları da dahil olmak üzere banyo alanı için ürünlerin tasarımı, üretimi ve pazarlamasına adanmış bir şirkettir. Kökleri 100 yıl öncesine dayanan Roca 4 kıtada 22 ülkede yer alan 83 üretim tesisi ile 24 bine yakın kişiye istihdam sağlıyor. Yıllık yaklaşık 1,8 milyar Euro ciroya sahip olan Roca, ürün ve çözümlerini 170’ten fazla pazarda müşterileriyle buluşturuyor.