Bitkilendirilmiş yeşil çatıların çevresel etkileri, faydaları ve iyi uygulama örneklerinin yanında tasarımı ile teknik çözümlerinin görsel sunumlar eşliğinde görüşüldüğü seminere katılım yoğun oldu.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ömer Lütfü Çorbacı ve BTM Teknik Danışmanı, İnşaat Mühendisi JozefBonfil’in konuşmacı olarak katıldığı seminere; Rize Belediye Başkan Yardımcıları Sultan Yılmaz, Şakir Mollayakupoğlu, Rize Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Mahmutoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı, mimarlar, peyzaj mimarları, çevre mühendisleri, inşaat mühendisleri ve kurum çalışanları katıldı.
Rize Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde ilk olarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ömer Lütfü Çorbacı sunumunu yaptı.
Öğretim Üyesi Dr. Ömer Lütfü Çorbacı, yapmış olduğu görsel sunumunda bitkilendirilmiş yeşil çatıların çevreye sağlamış olduğu faydalarını ve geçmişten günümüze yansımaları konusunda bilinmeyenleri anlatarak Rize’de bu tür çalışmaların daha yaygın hale getirilebileceğine vurgu yaptı ve kullanılabilecek bitki örneklerini katılımcılara aktardı.
BTM Teknik Danışmanı İnşaat Mühendisi JozefBonfil yapmış olduğu görsel sunumunda, eğimli ve kabuk yüzeylerde, bina üzerlerinde bitkilendirilmiş çatıların teknik aşamalarından bahsederek, ülkemizde ve yurt dışında yapılmış çalışmaları görsel sunumlarla katılımcılara aktardı.
Program sonunda Rize Belediyesi’nin daveti üzerine seminere katılan RTEÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ömer Lütfü Çorbacı ve BTM Teknik Danışmanı, İnşaat Mühendisi JozefBonfil’e Rize Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Mollayakupoğlu tarafından hediye takdiminde bulunuldu.
Düzenlenen seminerde, Rize Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde mimar olarak görev yapan Filiz Türüt, Belediye Başkanlığı Mimari Estetik Komisyonu’nun çalışmalarıyla ilgili katılımcılara bilgiler aktardı.