Polisan Holding, geçen yıl girdiği inşaat sektörü yanında bu yıl da enerji sektörüne girme planları yapıyor. Polisan Holding CEO'su Erol Mizrahi, "Son dönemin popüler sektörü enerjiye rüzgarla girmek istiyoruz. Diğer enerji kollarında da arayışlarımız var. Rüzgarı arkamıza aldık, enerjide büyüyeceğiz" dedi. Boya sektöründeki yatırımlarıyla tanınan Polisan Holding, sektördeki daralma sonrasında Polisan Yapı’yı kurarak girdiği inşaat sektörü dışında, yeni hedefi olarak enerji sektörünü belirledi. Şirket, son dönemin popüler sektörü enerjiye 'rüzgar'la girmeyi planlıyor.
Ortak projeler
Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi, inşaatta yaşanan daralmaya karşın sektöre yeni ve hızlı yatırımlarla girdiklerini belirterek, özellikle alışveriş merkezleri rezidans ve iş merkezlerine odaklandıklarını söyledi. Geçen yıl sektöre adım attıklarını dile getiren Mizrahi, "Pendik’te 300 milyon dolarlık bir projede yer alıyoruz. Orada 200 dönümlük arazimiz var. KC Yapı şirketi ile kat karşılığı anlaşarak rezidans, otel ve ticari yapıları projelendirdik. Kağıthane’deki arazimizle yine kat karşılığında DAP Yapı ile ortak bir projeye adım attık" dedi. Polisan Yapı’yla inşaatta büyüdükten sonra kendi projelerine de imza atacaklarını vurgulayan Mizrahi, "Hayalimizden gökdelenler yapmak geçiyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na dönüşerek borsada yer almak istiyoruz. Dilovası’ında 2 bin dönümlük kullanılmayan yeşil arazilerimiz var. Burasını Sapanca gibi sağlık turizmine kazandırmak istiyoruz. Bunun için bir Spa merkezi kurmayı planlıyoruz" diye konuştu.
'Rüzgar'a yatırım
Yatırım portföyünü genişletmek isteyen Polisan Holding, gireceği yeni alan olarak da enerjiyi belirledi. Erol Mizrahi, son dönemin popüler sektörü enerjiye rüzgarla girmek istediklerini açıklayarak, "Gebze’deki OSB’lerde temiz enerji sağlamayı düşünüyoruz. Ayrıca diğer enerji kollarında da arayışlarımız var. Rüzgarı arkamıza aldık, enerjide büyüyeceğiz" bilgisini verdi.
Boya küçüldü
Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi, boya sektörünün son durumunu da değerlendirerek, inşaat sektöründe yaşanan durgunluğun boya sektörüne de yansıdığını ve sektörün bu yıl yüzde 30 oranında küçüldüğünü kaydetti. Mizrahi, "Geçen yıla göre yüzde 30’a yakın bir daralma yaşanıyor. Ekonomideki durgunluk evlere de yansıdı. İşimizin yüzde 90’ını oluşturan evlerin yeniden boyanması ertelenir hale geldi. Belirsizliği gören vatandaş ilk olarak evlerini boyamaktan vazgeçiyor" değerlendirmesini yaptı.
Bu yıl evlerin boyası ertelendi
Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis de, Türkiye’de kişi başı boya tüketiminin Avrupa’nın oldukça altında olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: "Türkiye’de tüketim 6 kilo, Yunanistan’da ise, 9 ila 10 kilo civarında. Rusya’da ise 6-7 kilo arasında olan tüketim, Avrupa’da ise 25 kilo. Türkiye’de önemli bir potansiyel var. Ancak ekonomik durgunluk nedeniyle, pazar şu anda hareketsiz durumda. Türkiye’de bir evin boyası ortalama 5-6 yılda yenileniyor. Sektördeki satışların yüzde 90’ını ise bu yeniden boyama işlemi oluşturuyor. Bu yıl vatandaşlarımız yaşanan ekonomik duraksamadan etkilenmiş durumda. İlk erteledikleri evlerinin düzeni oluyor."