PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, “PAGEV olarak 25 yıldır sektörümüzün çok daha ileri gidebilmesi ve gelişebilmesi için çalışıyoruz. Sektörümüzün sorunlarının ortadan kaldırılması ve yeni projelerle yenilenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda PAGEV olarak öncelikle sektörümüzün nitelikli eleman açığını kapatmak üzere eğitim alanında önemli adımlar attık. Biri Gebze’de diğeri Küçükçekmece’de olmak üzere iki okulu eğitime kazandırdık ve bununla kalmayarak burada eğitim gören öğrencilerin aynı zamanda sektörü tanıyarak yetişmesi için özel programlar düzenleniyoruz.” dedi.
Yavuz Eroğlu, “Sektörümüze karşı oluşturulmaya çalışan olumsuz algıyı kırmak için de çalışıyor, bu alanda yapılan tüm bilimsel araştırmaları destekliyoruz. Aynı zamanda çevre konusuna aynı derecede hassasiyet gösteriyoruz. Bu doğrultuda vakfımızın sektöre kazandırdığı PAGÇEV ile 2014 yılında 110 bin ton ambalaj atığını geri dönüştürdük” diyerek sözlerine devam etti.
PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu sözlerinin sonunda “Türk plastik sektörü burada birlikte olduğumuz tüm aile üyelerimizin özverili çalışmaları neticesinde bugün Avrupa’nın ikinci, dünyanın yedinci büyük üreticisi konumunda. Hedefimiz sektörümüzü zirveye taşımak. Bu doğrultuda yepyeni bir projeyi başlattığımızın müjdesini de vermek istiyorum. Sektörümüzün gücüne güç katacak bir Ar-Ge Merkezi kurmak üzere çalışmalara başladık. Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinde hayata geçirmeyi plandığımız sektörümüzün ilk Ar-Ge Merkezi için tüm kaynaklarımızı seferber ettik, en kısa zamanda sektörümüzün bu eksiğini de gidereceğiz. Şu an kilogram başına ihracat fiyatımız 3,12 dolar ile Türkiye ortalamasının iki katına ulaştı, bu rakamı 2023 yılında 4 doların üzerine çıkarmak hedefiyle yüksek katma değerli ürünler için Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece önümüzdeki tüm engelleri ve sorunları ortadan kaldıracağız. Türk plastik sektörünü daha da ileri taşıyacağız” dedi.