Rapora göre, dünya plastik tüketimi, 2005-2010 yılları arasında yılda ortalama yüzde 5,5 büyüyerek, 2010 yılında 304 milyon tona çıktı. Tüketimin ise geçen yıl 325 milyon tona eriştiği tahmin ediliyor. PLASFED Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aksoy yaptığı açıklamada, ''Avrupa Birliği'nde 15 milyon kişiye istihdam sağlayan plastik sektörü yılda ortalama 160 milyon avro katma değer yaratıyor. Dünya plastik sektöründe ise 60 milyon kişiye istihdam sağlandığı ve yılda ortalama 700 milyar avroluk katma değer yaratıldığı tahmin edilmektedir'' dedi.
Aksoy Türkiye pazarı hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:
''Geçen yıl ekonomiye 11 milyar dolar katma değer sağlayan plastik sektörümüz Avrupa Birliği'nde üretim olarak Almanya ve İtalya'dan sonra üçüncü sırada yer almaktadır. Ülkemizde 250 bin kişiye istihdam olanağı sağlayan sektörümüzün gelişmeye açık yüzü ekonomimizin gelecek hedefleri itibarıyla sanayicimize büyük bir motivasyon sağlamaktadır. Türkiye'de plastik tüketimi kişi başı 70 kilo civarındadır, bu tüketim oranı, dünya ortalamasının iki katıdır. Ancak yetişmeyi hedeflediğimiz gelişmiş ülkelerin ise yarısı kadar plastik tükettiğimiz gerçeği, bize, sektörün önündeki potansiyelin çok daha yüksek olduğunu gösteriyor.
Tonu ortalama 300 dolar olan ham petrol, plastik ham maddesi haline geldiğinde değeri 1,900 dolara çıkıyor. Değişik sektörler için imal edilen plastik mamul ve ara mamullerinin ton fiyatı ise 3 - 4 bin doları buluyor. Yüksek katma değerli plastik için Türkiye son derece stratejik bir konuma sahip. Mevcut ve planlanan doğalgaz ve ham petrol boru hattı projeleri ile bir enerji terminali olmayı hedefleyen Türkiye, özellikle Ortadoğu bölgesinde devreye giren yeni ve dev ölçekli petrokimya tesisleri ile büyük ölçekli Batı pazarları arasında köprü konumunda bulunuyor. Ayrıca, Türkiye'nin Avrupa pazarlarına yakınlığı ise JIT teslimat, servis gibi konularda plastik üreticilerine avantaj sağlıyor.''