DHA'nın haberine göre, İzmir'de fuar alanına yakınlığı nedeniyle yatırımcının cazibe merkezi olan Basmane'de otel yapacak yer kalmadı. Agora kazılarıyla ortaya çıkan binlerce yıllık tarih, dünyanın en büyük açıkhava çarşısı olan Kemeraltı, tarihi Basmane Tren Garı'nın sağladığı ulaşım kolaylığı, Kültürpark ve çevresinde modern şehir otellerinin sayısını artırırken eski evlerin de butik otele dönüştürülmesini sağladı. Basmane'den sonra sıra Pasaport'a geldi. Cumhuriyet Meydanı'ndan Konak yönüne giderken 500 metrede dört otel inşaatına başlanması dikkat çekti. Meydana bakan Mövenpick Otel'in sahipleri olan Özkardeş Grubu, otelin yakınındaki Tekel'in başmüdürlük binasını satın aldı, buraya tarihi motifler korunarak butik otel yapılacak. Eski Tekel binasının hemen yanında bulunan Anba Otel de yıkıldı, harfiyat çıkarıldı, yeni otelin inşaatına başlandı. Yapılacak otelin adı da 'Anba' olacak. Möwenpick Otel'le bitişik olan My Otel'in yanına da bir butik otel daha yapılıyor. Otelin inşaatı dördüncü katta sürüyor. Öte yandan, Yapı Kredi Bankası'nın bulunduğu binanın yıkım çalışmaları devam ediyor. Buraya Marriott Otel yapılacak.
Öteyandan Kordon'daki Fransız Konsolosluğu'nun yanındaki İTO İş Merkezi'nin yıkılarak burada ada bazında yapılacak yeni inşaatta şu anda faliyetteki iki hizmet binasını birleştirmeyi hedefleyen İzmir Ticaret Odası'nın bu projesinin gerçekleşmesi durumunda dört otele iki otel daha eklenecek. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, henüz kesinleşmemekle birlikte bu projenin gerçekleşmesi durumunda Kodon'daki İTO hizmet binası ile hemen karşısındaki diğer hizmet binasının otel olmasını planladıklarını belirtti. Demirtaş, "TELEKOM dahil bu akstaki devlet kurumlarının taşınarak otel yapılması gerektiğini yıllardır savunuyorum" dedi.
"En cazip yer"
Kültür ve Turizm İzmir İl Müdürü Abdülaziz Ediz, bölgenin otel yatırımları için kentin en cazip noktası olduğuna dikkat çekerek, "Kordon, yapılması gereken turizm tesislerine kavuşuyor. Belki ileride Türk Telekom gibi kamu binalarının yerine de otel yapılır. İzmir'de yeni yatağa ihtiyaç var. Yatırım ve işletme belgeli 45 bin, belediye belgeli 22 bin yatak var. Toplam 67 bin yatak. Ancak İzmir için 160 bin yatak öngörülüyor. En az 100 bin yatağa ihtiyaç var. Bölge İzmir'in lokasyon olarak en cazip noktası. Bu yapıların otel olarak değerlendirilmesinin getirisi yüksek olacaktır" dedi.