Ağustos ayında Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda trafiği rahatlatma gerekçesiyle Manisa’yla özdeşleşen Ulupark içine katlı otopark yapılması kararına kent sakini yurttaşlar tepki gösterdi.
Birgün Gazetesi'nin haberne göre, Ağustos ayında halen 28 araç kapasiteli mevcut otopark alanının yerine yapılması planlanan katlı otoparkın görüşüldüğü gündem maddesi oy birliği ile kabul edilmiş, konunun eylül ayı meclis toplantısında sonuca ulaştırılması planlanmıştı.
Ancak eylül ayı toplantısı öncesi Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bu projesine Manisa’daki yurttaşlar tarafından “mevcut otoparkın da ağaç dikilip yeşillendirmesi gerekirken var olanın üzerine katlı otopark yapılması mantıksız” denerek iptali için sosyal medya üzerinden kampanya başlatıldı.
change.org’da kampanya
“Ulupark’ıma Dokunma” adıyla bir sayfa açan yurttaşlar; aynı zamanda kent kültürü ve hafızası açısından değer taşıyan Ulupark içinde çok katlı otoparkın yapılması kararının geri alınması için de change.org’da bir imza kampanyası başlattı.
İmza kampanyası metninde “Otopark alanı olarak tarihsel bir parktan,oksijen kaynağı bir yeşil alandan daha iyi seçenekler bulunabileceğinden eminiz.
Son dönemde sıkça yaşadığımız yer sarsıntılarıyla depremselliğinin yüksek olduğunu bize anımsatan, “kentsel dönüşüm” söyleminin dilden düşürülmediği bir kentte,olası büyük bir deprem anında sığınma ve toplanma alanı olarak kullanacağımız açık alanların, parkların sayıca artarak genişletilmeleri gerekirken, elde olanların hangi gerekçeyle olursa olsun daratılmaya çalışılması etik ve mantık dışıdır.
Palyatif değil kalıcı çözüm
Parklar, yeşil alanlar kentlerin akciğerleridir. Şehrin boğuculuğu içinde, oksijen canavarı otomobillere park yeri olamazlar, olmamalıdırlar.” ifadelerini kullanarak karşı çıkan yurttaşlar;yöneticilerin trafik sorununun için palyatif çözümlerle bir parkı hedef almaları yerine alternatif çözümler üretmeleri gerektiğini vurguluyor.