Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nuri Uslu , turizme açılan alanlarda kesilen ağaçların yerine yenilerinin dikildiğini savunarak "Tuzu kuru çevreciler, 'Ormanlar elden gidiyor' diyor. Nereye gidiyor? Hiçbir yere gittiği yok'' dedi.
Turizm Zirvesi'nde konuşan Uslu, şaşırtıcı açıklamalarına "Eğer biz bu deniz kıyılarını turizme açmasaydık, bu kıyılar böyle güzel olmazdı, işgal edilmiş olurdu" diye devam etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Antalya Belek'te düzenlenen " Türk Turizminde Yeniden Yapılanma ve Yeni Açılımlar Zirvesi'' , çalışma gruplarının toplantılarıyla devam etti.
Altyapı, Yatırım ve Planlama Çalışma Grubu'nun toplantısında Danıştay'ın orman arazilerinin turizm amaçlı tahsislerinin yürütmesinin durdurulması kararı tartışıldı.
'Ormanlar iyi değerlendirilmeli'
Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Oktay Varlıer , ormanların mutlaka korunması gerektiğini, ancak bunun kullanıma "yasaklanması'' anlamına gelmediğini belirterek "Orman alanlarının turizm amaçlı tahsisi olsun, ama düşük yoğunluklu olarak, koşulları iyi değerlendirerek yapmalı'' dedi.
Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nuri Uslu ise konuyla ilgili olarak dikkat çekici açıklamalarda bulundu. " Kültür ve Turizm Bakanlığı bizden nereyi istiyorsa, biz de sıcak bakıyoruz" diyen Uslu, "Turizme açılan alanlarda ağaç kesiliyor, ama başka alanlarda dikiliyor. 75 bin hektar alanda rehabilitasyon ve ağaçlandırma çalışması yürütüyoruz. Bu yıl 400 bin hektar alanı planlamışız. Orman yapılmıyor değil, bir tarafta ağaç keseceğiz, ama onun misli mislini başka tarafta ağaçlandıracağız. Tuzu kuru çevreciler, 'Ormanlar elden gidiyor' diyor. Nereye gidiyor? Hiçbir yere gittiği yok.''
Deniz Ticaret Odası Bodrum Temsilcisi Arif Yılmaz, turizme açılan ormanlık alanın sadece 15 kilometrekare olduğunun açıklandığını anımsatarak "Aynı şey geçmişte, bugün talana uğramış koylar için de söylendi. Koruma-kullanma dengesine dikkat edilmesi gerek. Ama korumadan çok kullanmanın ağır bastığını görüyoruz" dedi.