Organize Sanayi Bölgesi İstihdamı Artırıyor



Foto: Özgür Ayaydın (AA)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü 6. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Diyarbakır'da yapıldı. Toplantıda konuşan Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk, küresel pazarda yer edinebilmenin en temel şartının rekabet olduğunu söyleyerek; bakanlık olarak AR-GE, girişimcilik ve yenilikçilik faaliyetlerine büyük önem verdiklerini vurguladı. Öztürk, bu sayede bilginin üretililip, ticarileştirilmesi yönündeki çalışmaların hız kazandığını ifade etti. Teknogirişim Sermaye Desteği Programı ile yeni ve yenilikçi fikirleri olan genç girişimcilerin, iş fikirlerini katma değeri yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için çekirdek sermaye sağlayarak desteklenmesinin hedeflendiğini aktaran Öztürk, "Söz konusu destek ile yüksek eğitimli, nitelikli gençlerin iş hayatına kazandırılması da amaçlanmaktadır" dedi.

Genel Müdür Öztürk, Türkiye'de 273 organize sanayi bölgesinin bulunduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kredi desteğiyle  tamamlanan 155 organize sanayi bölgesinde 1 milyon 350 bin kişiye istihdam imkanı sağlandı. Türkiye'deki 273 organize sanayi bölgesinin tam kapasiteyle faaliyete geçmesi halinde 2 milyon kişiye istihdam imkanı sağlanmış olacak. 453 sanayi sitesi projesi de tamamlanarak yaklaşık 467 bin 500 küçük esnafımızın daha sağlıklı şartlarda çalışmasına imkan sağlanmıştır. Bu bölgeler yatırımların işbirliği anlayışıyla yapılması enerji, çevre ve ulaşım gibi asgari altyapı şartlarının tek bir elden yöneltilmesine, üretim maliyetlerinin azalmasına ve kalite standardının yükselmesine zemin hazırlamaktadır".

Toplantıya Öztürk'ün yanı sıra, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, 6. bölgedeki 12 ilin Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü, Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Özkılıç ile çok sayıda kuruluşun temsilcisi katıldı.